Novac.ba | Homepage
5 neobičnih načina uštede novca

5 neobičnih načina uštede novca

0 Comments 🕔30.Oct 2013

Danas gotovo svako štedi novac, a kao rezultat toga ljudi se pridržavaju budžeta i koriste neke od neobičnih metoda kako bi uštedili što više. Ukoliko osoba osjeća da je probala sve kako bi uštedila novac i nije uspjela, neka proba ovih 5 neobičnih načina uštede novca. Ove ideje će možda izgledati čudno, ali će svakako pomoći da se uštedi novac.

1. Odlazak u toalet prije nego što se napusti javno mjesto ili posao.

Ovo se možda nekome čini neobično, ali značajan dio vode se potroši prilikom svakog puštanja vode u školjku, plus utrošeni toaletni papir. Ukoliko osoba ode u toalet prije nego što ode sa radnog mjesta neće morati neko vrijeme ići u toalet kod kuće, što će pomoći da se uštedi voda i novac.

2. Ostati u braku

Nikako ne treba trpiti brak u kojem jedna strana zlostavlja drugu. Ipak, razvod košta mnogo novca, a kasne posljedice će i te kako uticati na finansijsko stanje oba bivša supružnika. Zato se mnogim parovima savjetuju konsultacije i rješavanje problema nego razvod.

3. Sakriti kreditne kartice

Sakrivanjem kreditnih kartica ili otkazivanjem istih će se uštediti značajan iznos novca. Ako osoba nema osjećaja za novac kada plaća kreditnom karticom, uzeće koju stvar više i tako potrošiti novac koji nema.

4. Gašenje automobila na semaforu

Jako mnogo novca i goriva se može uštediti svaki put kada se automobil nalazi u koloni koja se ne pomjera ili na semaforu koji drži duže od 30 sekundi.

5. Upotreba kasice

Iako se ovo možda čini dječijim, plus što će mnogi pomisliti da se na ovaj način ne može novac sačuvati, istina je skroz drugačija. Bilo da se fening, marka ili više ubaci u kasicu, kovertu ili ladicu sa čarapama, na kraju godine bez zavirivanja koliko novca ustvari ima, može se uštediti veliki iznos novca.

Ove ideje za čuvanje novca možda zvuče čudno, ali one su jako jednostavne i proste pa se mogu raditi sve u isto vrijeme.

Povezani članci

oglasi-test

oglasi-test 0

OGLASI: ------------------- -------------------

Ovo je šest ključnih razloga zbog kojih nikako ne uspijevate uštedjeti novac

Ovo je šest ključnih razloga zbog kojih nikako ne uspijevate uštedjeti novac 0

Kada se radi o financijama, afirmacije, želja za učenjem i pozitivan stav su veliki plus. No

Moguće subvencije za solarne panele na kućama?

Moguće subvencije za solarne panele na kućama? 0

BiH može u narednom periodu iz fondova namijenjenih za suzbijanje klimatskih promjena povući nekoliko desetina

Komentari