Novac.ba | Homepage
7 načina kako sačuvati novac na odmoru

7 načina kako sačuvati novac na odmoru

0 Comments 🕔01.Nov 2013

Iako je odlazak na odmor odličan način da se porodica opusti, nekim članovima je to i stres. Koliko će koštati? Kakve su cijene proizvoda? Koliko će novac trajati? Sa svim ovim pitanjima u mislima, najbolje bi bilo da osoba isplanira sve u detalje oko potrošnje novca i uštedi gdje je to moguće. Evo 7 načina kako sačuvati novac na moru:

1. Najbolji način kako sačuvati novac jeste putovati na odmor van sezone. Tako se može sačuvati mnogo novca, a odmor je odmor. Ne mora značiti da će biti hladno, ili loše vrijeme. Uzmimo za primjer odlazak na more, svi znaju da je u septembru more najbolje za kupanje kao i da su cijene dosta povoljnije. Osim ovoga, oni koji ne vole gužvu znaju da je svako mjesto koje je zanimljivo za obići tada dostupno.

2. Oni koji planiraju odletiti do svog odredišta mogu unaprijed kupiti karte i to nekoliko mjeseci prije i tako dobiti karte po povoljnijoj cijeni.

3. Umjesto večeranja po restoranima koji znaju biti jako skupi, savjetuje se odlazak u obližnju prodavnicu i kupovina jela i sastojaka za pravljenje istih. Ovo će primjetno smanjiti potrošnju novca.

4. Različita turistička mjesta, muzeji i galerije kao i neke plaže naplaćuju ulaz. Prije nego što se ode na odmor idealno bi bilo istražiti šta se sve može obići, gdje se može kupati i slične atrakcije za koje se ne treba dati novac.

5. Prije odmora savjetuje se isplanirati budžet. Na ovaj način spriječiće se trenutno trošenje novca kao i kompulsivna kupovina nepotrebnih stvari. Svi su se bar jednom susreli sa kupovinom suvenira sa odmora koji jednostavno ne trebaju.

6. Većina mjesta u kojima turisti odmaraju imaju neke popuste, to jeste knjižicu u kojoj su označeni svi popusti. Ovako se mogu nabaviti korisne stvari po jako niskim cijenama, doduše ne treba kupovati nešto što nije potrebno, već isključivo ono što je neophodno porodici u toku odmora.

7. Kako se u Bosni i Hercegovini sve više razvija web marketing, postoje sajtovi koje nude u pola cijene putovanja u svijetu. Osim putovanja mogu se naći i druge različite, a korisne stvari.

Postoji još dosta metoda kako sačuvati novac na odmoru, samo treba biti maštovit. Ipak ne treba ići iz krajnosti u krajnost, jer je odmor za odmaranje i opuštanje.

Povezani članci

oglasi-test

oglasi-test 0

OGLASI: ------------------- -------------------

Ovo je šest ključnih razloga zbog kojih nikako ne uspijevate uštedjeti novac

Ovo je šest ključnih razloga zbog kojih nikako ne uspijevate uštedjeti novac 0

Kada se radi o financijama, afirmacije, želja za učenjem i pozitivan stav su veliki plus. No

Moguće subvencije za solarne panele na kućama?

Moguće subvencije za solarne panele na kućama? 0

BiH može u narednom periodu iz fondova namijenjenih za suzbijanje klimatskih promjena povući nekoliko desetina

Komentari