Novac.ba | Homepage
8 načina kako da štedite zabavljajući se sa porodicom

8 načina kako da štedite zabavljajući se sa porodicom

0 Comments 🕔29.Mar 2014

Uklopiti se u predviđeni budžet je jako bitno za većinu porodica. Štediti novac ne znači biti dosadan i prestati se zabavljati. Naprotiv, manjak novca vas tjera da budete maštovitiji. Pronađite neku od besplatnih aktivnosti u kojoj ćete uživati sa svojom porodicom.

Počnite od ovih 8:

1.       Posjetite narodnu biblioteku

Narodna biblioteka je pravi izbor kada je riječ o besplatnim aktivnostima vezanim za učenje. Osim knjiga, mnoge biblioteke nude brojne kurseve za djecu i odrasle sa različitim temama.

2.       Napravite sebi baštu

Vrtlarstvo je aktivnost koja veže porodicu tako što ih sa prvim zrakama sunca tjera da provode vrijeme zajedno radeći u bašti, a na kraju rezultuje bogatstvom plodova.

Ne morate imati velike površine zemlje da biste to sebi omogućili. Ovako ćete uštediti, zabaviti se i naučiti dosta o biljkama.

3.       Kuhajte i pecite

Učite djecu da provode vrijeme u kuhinji, dajte i njima neke osnovne zadatke dok vi kuhate i biće vam zahvalni za to u budućnosti. Zajednički obroci  zbližavaju porodicu, ali i poboljšavaju naš mjesečni budžet.

4.       Uživajte u prirodi

Gdje god da živite sigurno u svojoj okolini imate parkove, planine, šume i mnoge druge prirodne zanimljivosti koje nikada niste posjetili. Spakujte ručak kod kuće, obujte udobnu obuću, skupite porodicu i krenite u istraživanje.

5.       Vozite bicikl

Vožnja bicikla je aktivnost u kojoj mogu učestvovati svi uzrasti. Mališani mogu uživati vozeći bicikl sa mamom i tatom, dok tinejdžeri mogu i sa svojim prijateljima. Vožnja biciklom pozitivno utiče na vaše zdravlje i fizički izgled, zato spojite ugodno sa korisnim.

6.       Volontirajte

Naučite svoju djecu da se osjećaju dobro dok pomažu drugima. Postoje razne mogućnosti za to, kao što su posjećivanje starih ljudi, akcije čišćenja parkova. Ukoliko nikad niste volontirali, raspitajte se spremaju li se uskoro neke akcije u vašem gradu.

7.       Posjetite kulturna dešavanja

Mnoga besplatna ili jako povoljna dešavanja se često organizuju u vašem gradu, a da vi to i ne znate. Raspitajte se malo, zabavni porodično-prijateljski događaji mogu uključiti sve od koncerata do igranja šaha u parku.

8.       Organizujte druženja kod sebe

Pozovite sa vremena na vrijeme kod sebe kući komšije na druženje, to vam daje priliku da se družite sa ljudima koje poznajete, ali i priliku da upoznate nove ljude.

 

Da biste se zabavili sa porodicom ne morate potrošiti mnogo. Cilj svega je da provedete vrijeme sa ljudima koje volite i shvatite da za to nije potreban novac.

 

Izvor:   http://www.savingsaccounts.com/

 

Povezani članci

oglasi-test

oglasi-test 0

OGLASI: ------------------- -------------------

Ovo je šest ključnih razloga zbog kojih nikako ne uspijevate uštedjeti novac

Ovo je šest ključnih razloga zbog kojih nikako ne uspijevate uštedjeti novac 0

Kada se radi o financijama, afirmacije, želja za učenjem i pozitivan stav su veliki plus. No

Moguće subvencije za solarne panele na kućama?

Moguće subvencije za solarne panele na kućama? 0

BiH može u narednom periodu iz fondova namijenjenih za suzbijanje klimatskih promjena povući nekoliko desetina

Komentari