Novac.ba | Homepage
9. konferencija kvaliteta u BiH: Kvalitet i društvena odgovornost

9. konferencija kvaliteta u BiH: Kvalitet i društvena odgovornost

0 Comments 🕔06.Nov 2014

Asocijacija za kvalitet u BiH u saradnji sa Poslovnim novinama 13 i 14. novembra organizuje 9. konferenciju kvaliteta u Bosni i Hercegovini, pod nazivom ‘Kvalitet i društvena odgovornost’. Konferencija se održava u  okviru projekta ‘Unapređenje kulture kvaliteta u BiH i dodjela Državne nagrade za kvalitet’, a povodom obilježavanja Svjetskog dana kvaliteta i Evropske nedjelje kvaliteta.

Cilj i ovogodišnje konferencije koja će se održati u Vitezu, u  Etno selu Čardaci jeste okupiti privrednike koji su u svojim organizacijama opredjeljeni za razvoj kulture kvaliteta, stručnjake iz oblasti kvaliteta, te predstavnike obrazovnih i zdravstvenih ustanova, javnih preduzeća i sve poklonike kvaliteta iz BiH. Tokom Konferencije, učesnici  će imati priliku da ukažu na pozitivna iskustava i steknu nova saznanja  u primjeni međunarodnih standarda, direktiva EU, akreditaciji  i certifikaciji, te da iznesu probleme sa kojima se susreću u implementaciji određenih standarda.

“Kroz prezentaciju aktuelnih tema, učesnici Konferencije će nastojati da ukažu na značaj razvoja kulture kvaliteta u cjelokupnom društvu kroz jačanje svijesti, društveno odgovorno ponašanje, i uopšte na stvaranje pozitivne poslovne klime na putu ka EU. Tokom konferencije biće prezentovane teme iz oblasti tehničke regulative EU i direktiva novog pristupa, usaglašenosti proizvoda i fabričke kontrole proizvodnje, primjena GS znaka, te primjena međunarodnih standarda u proizvodnji i prometu hrane, u zdravstvenim uslugama i visokom obrazovanju, itd“, najavila je Mara Bokić, predsjednica Asocijacije za kvalitet u BiH.

U sklopu Konferencije planirano je i održavanje okruglog stola  o temi ‘Aktuelnosti u oblasti ocjenjivanja usaglašenosti’.

Pokrovitelji ovogodišnje konferencije su Vanjskotrgovinska komora BiH i Općina Vitez.

Zlatni sponzor 9. konferencije kvaliteta i ove godine je BH Telecom, koji nesebično podržava razvoj kulture kvaliteta u Bosni i Hercegovini.

Prijatelji Projekta su: Općina Tešanj i Nestle BiH.

 

Izvor: Profitiraj.ba

Povezani članci

Nove odluke o zaduženjima FBiH na tržištu kapitala od 120 mil. KM

Nove odluke o zaduženjima FBiH na tržištu kapitala od 120 mil. KM 0

Federalna vlada danas je donijela odluke kojima odobrava zaduženje Federacije BiH putem emisija obveznica i

Broj platnih kartica u BiH premašio dva miliona

Broj platnih kartica u BiH premašio dva miliona 0

Prema podacima Centralne banke Bosne i Hercegovine (CBBiH), na kraju 2015. godine usluge kartičnog poslovanja

MMF traži gašenje Banke Srpske!

MMF traži gašenje Banke Srpske! 0

BANJALUKA, Međunarodni monetarni fond (MMF) izričito je zatražio od Vlade Republike Srpske da otvori stečaj

Komentari