Novac.ba | Homepage
Agencija potvrdila pisanje CAPITAL-a: Doneseno rješenje o oduzimanju dozvole Banci Srpske

Agencija potvrdila pisanje CAPITAL-a: Doneseno rješenje o oduzimanju dozvole Banci Srpske

0 Comments 🕔05.May 2016

BANJALUKA, Agencija za bankarstvo Republike Srpske saopštila je da je 27. aprila donijela rješenje o oduzimanju dozvole za rad Banci Srpske i time potvrdila informaciju CAPITAL-a koji je danas ekskluzivno objavio da ova banka ide u likvidaciju.

„Imajući u vidu današnje navode u medijima, iako je zakonom predviđeno da se rješenje o oduzimanju dozvole za rad objavi nakon što postane konačno, Agencija za bankarstvo RS daje sljedeće saopštenje: U skladu sa Zakonom o bankama RS, a shodno prijedlogu privremenog upravnika Banke Srpske – u privremenoj upravi, Agencija je 27. aprila donijela rješenje o oduzimanju bankarske dozvole, a sve u cilju zaštite interesa deponenata i očuvanja stabilnosti bankarskog sistema“, navedeno je u saopštenju Agencije.

Iz Agencije su naveli i da, s obzirom da je, u roku od osam dana, dozvoljeno ulaganje prigovora Upravnom odboru Agencije protiv rješenja o oduzimanju dozvole za rad banke, ovo rješenje još uvijek nije konačno. CAPITAL je, takođe, objavio da rješenje Agencije još nije konačno.

Dodali su da će, ukkoliko rješenje postane konačno, ono biti objavljeno u Službenom glasniku RS i u jednom domaćem dnevnom listu koji se izdaje na teritoriji RS, i u jednom dnevnom listu koji je dostupan na FBiH i Distrikta Brčko.

„Takođe, po konačnosti rješenja, Agencija za bankarstvo će se oglasiti putem medija“, ističe se u saopštenju i dodaje da je će Agencija za osiguranje depozita BiH pokrenuti postupak isplate osiguranih depozita, sa danom konačnosti rješenja o oduzimanju bankarske dozvole.

 

Izvor:capital.ba

Povezani članci

Addiko Blic gotovinski krediti do 40 hiljada KM

Addiko Blic gotovinski krediti do 40 hiljada KM 0

BANJALUKA, Addiko Bank Banja Luka pokrenula je novu kampanju Blic gotovinskih kredita sa iznosom do

Tuzla bogatija za još jednu poslovnicu Raiffeisen banke

Tuzla bogatija za još jednu poslovnicu Raiffeisen banke 0

Tuzla je od danas bogatija za još jednu poslovnicu Raiffeisen banke koja se nalazi u

Sigurnije plaćanje Sberbank BH karticama putem interneta

Sigurnije plaćanje Sberbank BH karticama putem interneta 0

SARAJEVO,  Sberbank BH je implementirala vodeći sigurnosni standard 3D Secure sistem kojim je značajno unaprijeđena

Komentari