Novac.ba | Homepage
ASA Osiguranje i dalje lider u efikasnosti isplate šteta

ASA Osiguranje i dalje lider u efikasnosti isplate šteta

0 Comments 🕔01.Aug 2014

Prema zvaničnim objavljenim rezultatima, u prvih šest mjeseci 2014. ASA OSIGURANJE je zadržalo lidersku poziciju u efikasnosti isplate odštetnih zahtjeva, sa visokih 84% čime se već dvije godine za redom drži liderska pozicija u ovom segmentu.

Pored uspjeha u segmentu šteta, Društvo je ostvarilo 6.388.997KM premije, što predstavlja 10,21% povećanja u odnosu na plan za taj period, te 18,18% povećanja u odnosu na realizaciju za isti period od prošle godine.
«Kontinuirani rast premije i zadržana liderska pozicija u efikasnosti isplate šteta ASA OSIGURANJE čini kredibilnim partnerom koji posluje u skladu sa prepoznatim vrijednostima – brzina, kvalitet, povjerenje i domaća kompanija», istakao je Feđa Morankić, direktor Društva, posebno naglasivši zadovoljstvo činjenicom da je u prvih šest mjeseci ove godine otvoreno sedam novih radnih mjesta za mlado i kvalificirano osoblje.

Tokom 2014., Društvo je nastavilo sa intenzivnim širenjem prodajne mreže, te su otvorena dva interna prodajna mjesta – na Tehničkom pregledu u Goraždu i u Gračanici, te 10 eksternih prodajnih mjesta u Sarajevu, Mostaru, Donjem Vakufu, Bugojnu, Zenici, Tuzli i Bihaću.

Osvrćući se na nedavne poplave koje su pogodile našu zemlju, direktor Morankić je istakao da je svim pravnim i fizičkim licima koja su pretrpjela štete na svojoj imovini, a koja su od ovog rizika bila osigurana kod ASA OSIGURANJA, još u prvih 5 dana od dana nastanka poplava ASA OSIGURANJE izvršilo plaćanje avansnih dijelova šteta koje odgovaraju procentu od 25% od ugovorene sume osigranja za rizik poplave, bujice i visoke vode, kao dodatnu pomoć osiguranicima u poplavljenim područjima, obzirom da nije bilo moguće izvršiti procjene šteta.

“Po završetku procesa procjene i obrade odštetnih zahtjeva svim oštećenicima je do početka jula 2014, isplaćena razlika do ukupnog iznosa štete”, zaključio je Morankić ističući da su se i uposlenici ove osiguravajuće kuće posebno uključili u fond “Srcem za BiH” koji je osnovala ASA Prevent grupacija.

 

Preuzeto sa: Indikator.ba

Povezani članci

Nova tri osiguravatelja agresivna u borbi za pozicije na bh. tržištu

Nova tri osiguravatelja agresivna u borbi za pozicije na bh. tržištu 0

Tri nova osiguravajuća društva u Bosni i Hercegovini, osnovana u ovoj godini, zauzimaju svoje pozicije

Dragan Šumatić novi direktor Atos osiguranja

Dragan Šumatić novi direktor Atos osiguranja 0

Dragan Šumatić, diplomirani ekonomista iz Doboja, imenovan je za generalnog direktora Atos osiguranja (nekadašnje Bobar

Tržište osiguranja RS poraslo za 11 odsto

Tržište osiguranja RS poraslo za 11 odsto 0

BANJALUKA, Tržište osiguranja Republike Srpske zabilježilo je rast u prvih sedam mjeseci ove godine od

Komentari