Novac.ba | Homepage
Banks Battle

Banks Battle

0 Comments 🕔25.Mar 2014

Sberbank generalni sponsor “Banks Battle”. Studenti pozvani da upravljaju virtuelnom bankom I osvoje praksu u inostranstvu.

Sberbank organizuje međunarodno studentsko takmičenje u bankarskom menadžmentu

Od aprila do juna 2014. godine studenti će imati priliku da dokažu svoje menadžerske sposobnosti u takmičenju “Banks battle” tako što će preuzeti ulogu upravljanja virtuelnom bankom. Ovo takmičenje u organizaciji Sberbank zasniva se na složenoj situaciji kompjuterske simulacije poslovnih procesa jedne komercijalne banke u virtuelnoj ekonomskoj sredini, čime su osigurane realne okolnosti i isti preduslovi za sve učesnike.

„Ovo je četvrto po redu online takmičenje u organizaciji Sberbanke. Prošle godine na takmičenju su prvi put učestvovali i timovi iz Austrije, Slovačke, Češke Republike, Mađarske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije i Turske. Kada je u pitanju naš region, ekipa iz Hrvatske osvojila je treće mjesto, u konkurenciji od 4.000 učesnika i 1.000 timova iz 13 zemalja. Sberbank Hrvatska je nagradila trećeplasirani tim iz svoje zemlje plaćenim stažiranjem u banci u trajanju od tri mjeseca kao i novčanim iznosom za svakog člana tima“.

Timovi broje tri do četiri studenta koji razvijaju vlastite konkurentne strategije i sprovode ih u virtuelnim bankama. Pored donošenja ispravnih menadžerskih odluka, zadaci sa kojima se ekipe suočavaju uključuju i analizu finansijskih izvještaja njihove virtuelne banke. Tokom ovog takmičenja, učesnici imaju mogućnost da se pridruže najvišem rukovodstvu svoje banke koju će voditi u virtuelnom mandatu od četiri godine.

Takmičenje “Banks Battle” je online i sadrži nekoliko eliminatornih krugova. Finalno takmičenje će se održati u junu 2014. u Moskvi gdje će se deset najboljih ekipa boriti za titulu pobjednika. Pobjednička ekipa će osvojiti sedmodnevno studijsko putovanje u jedan od najvećih finansijskih centara na svijetu u avgustu 2014.

“Sberbank Europe traži ljude koji vjeruju u sebe i žele da izgrade svoju karijeru. Tražimo talente koji žele da se iskažu i stvore nešto novo. Ovakva takmičenja su odlična za nas kao poslodavca da se upoznamo sa studentima koji imaju potencijal da budu lideri jednog dana”, izjavio je Mark Arnold, predsjednik Uprave Sberbank Europe AG.

Pravo učešća imaju studenti Bachelor, Masters i drugih visokoobrazovnih programa iz svih oblasti, dobi od 18 do 25 godina. Registracija se vrši putem stranice www.banksbattle.com, a rok za dostavljanje prijava je 7. april 2014. godine. Ova web stranica također pruža dodatne informacije o uslovima registracije, pravilima, vremenskim odrednicama procesa, i slično.

 

Izvor: http://www.sberbankbl.ba/

Povezani članci

Smanjen trgovinski deficit

Smanjen trgovinski deficit 0

SARAJEVO - Savjet ministara BiH usvojio je Analizu spoljnotrgovinske razmjene BiH za period januar-septembar 2016.

‘Štampanje’ novca samo bi izazvalo destabilizaciju

‘Štampanje’ novca samo bi izazvalo destabilizaciju 0

Problemi Bosne i Hercegovine nisu monetarni, nego realni, zbog čega bilo kakvo "štampanje novca" ne

Prosječna bh. porodica u banci zadužena više od 7.000 KM

Prosječna bh. porodica u banci zadužena više od 7.000 KM 0

Prema podacima Centralne banke BiH, ukupna vrijednost kredita koje bh. stanovništvo otplaćuje iznosi blizu 8,5

Komentari