Novac.ba | Homepage
BBI > Želimo da  Sarajevo postane centar islamskog bankarstva u Jugoistočnoj Evropi

BBI > Želimo da Sarajevo postane centar islamskog bankarstva u Jugoistočnoj Evropi

0 Comments 🕔10.Sep 2014

Bosna Bank International (BBI) i ove će godine stipendirati postdiplomce master studija Islamic Banking koji se od prošle godine realizira u saradnji sa Ekonomskim fakultetom iz Sarajeva, Univerzitetom Bolton iz Velike Britanije i BBI Akademijom. Do sada je BBI banka stipendirala 60  magistranata islamskog bankarstva. Projekt će biti nastavljen i ove godine dodjeljivanjem novih 20 stipendija. Polaznici ovog programa imaju jedinstvenu priliku učiti kroz praksu u BBI banci i slušajući stručne seminare BBI Akademije.

„ BBI banka inicirajući pokretanje  master programa o islmskom bankarstvu na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu gradi infrastrukturu za Sarajevo kao centar islamskih finansija u Jugoistočnoj Evropi. Ulažući u obrazovanje i edukaciju kako na domaćim univerzitetima i kroz interni young professionals programm u BBI banci Sarajevo ima priliku učestvovati u utrci zajedno sa Parizom i Londonom za poziciju lidera Evrope u ovoj brzorastućoj industriji. Zaposlenici BBI banke koji su prošli young professionals programm  danas  rade u vodećim islamskim bankama u Džedi i Dubaiju. Strateškim pristupom educiranju BBI zaposlenika kroz različite interne seminare i naročito kroz eksterne –on the job treninge u vodećim islamskim bankama u Turskoj izgrađujemo buduće eksperte islamskog bankarstva i finansija“, izjavio je Amer Bukvić, direktor BBI banke, najavljujući otvaranje konkursa za stipendiranje druge generacije master programa Islamskog bankarstva.

Studij je kreiran za kandidate iz BiH i regiona koji svoje profesionalno usavršavanje žele nastaviti u oblasti islamskih finansija. Master program Islamic banking predstavlja novi studij koji Ekonomski fakultet Sarajevo realizira u saradnji sa Univerzitetom iz Boltona (Velika Britanija) i BBI Akademijom. Nastava se odvija na engleskom jeziku, sa profesorima iz  BiH i Velike Britanije a po uspješnom završetku polaznicima će biti dodijeljena dvojna diploma Univerziteta u Sarajevu i Univerziteta u Boltonu

„BBI banka kao društevno odgovorna institucija od svog osnivanja na različite načine  pomaže obrazovanje nadarenih učenika i studenata, s posebnom pažnjom na djecu bez jednog ili oba roditelja. Samo iz Fonda Sheik Saleh Kamel do sada je stipendirano 1.500 djece i u tu svrhu je isplaćeno skoro tri milona KM. Stipendiranje će biti nastavljeno i ove godine kada će za 500 stipendista biti isplaćeno skoro milon KM. Ovaj veliki projekat bit će nastavljen i u budućnosti“, kazao je Bukvić.

 

Preuzeto sa: https://www.bbi.ba

Povezani članci

Addiko Blic gotovinski krediti do 40 hiljada KM

Addiko Blic gotovinski krediti do 40 hiljada KM 0

BANJALUKA, Addiko Bank Banja Luka pokrenula je novu kampanju Blic gotovinskih kredita sa iznosom do

Tuzla bogatija za još jednu poslovnicu Raiffeisen banke

Tuzla bogatija za još jednu poslovnicu Raiffeisen banke 0

Tuzla je od danas bogatija za još jednu poslovnicu Raiffeisen banke koja se nalazi u

Sigurnije plaćanje Sberbank BH karticama putem interneta

Sigurnije plaćanje Sberbank BH karticama putem interneta 0

SARAJEVO,  Sberbank BH je implementirala vodeći sigurnosni standard 3D Secure sistem kojim je značajno unaprijeđena

Komentari