Novac.ba | Homepage
Beogradski aerodrom ostvario rekordnu dobit u pola vijeka

Beogradski aerodrom ostvario rekordnu dobit u pola vijeka

0 Comments 🕔03.Mar 2015

Beogradski aerodrom “Nikola Tesla” objavio je da je u poslovnoj 2014. godini ostvario neto dobit od 27.034.163 evra, rekordnu u 52 godine rada.

Kako se ističe u saopštenju, rebalansom Plana poslovanja beogradski aerodrom u prošloj godini je uštedio ukupno 11 miliona evra i to na pozicijama nepotrebno ranije planiranih nabavki, a ostvarene su i dodatne značajne uštede.

Navodi se da je vrijednost Aerodroma “Nikola Tesla” u 2014. uvećana za više stotina miliona evra, zahvaljujući prvenstveno racionalizaciji troškova, čvrstoj komercijalnoj politici i izuzetnom porastu avio-saobraćaja, kao i broju putnika nacionalne aviokompanije Er Srbija (Air Serbia).

Beogradski aerodrom ističe da je u protekloj kalendarskoj godini bio lider uvećanja vrijednosti akcija na “Prajm listingu” Beogradske berze, uz rast vrijednosti akcije od čak 92,64 odsto.

Najviša cijena akcije, precizira se, zabilježena je 5. decembra 2014. godine, a razlika između najviše i najniže cijene akcije tokom 2014. godine iznosila je 218,75 odsto.

Vrijednost akcije “Aerodroma Nikola Tesla” Beograd i u 2015. godini u stalnom je porastu, istaklo je to preduzeće.

Kako se navodi, u 2014. godini rekordnih 4.638.577 putnika koristilo je usluge beogradskog aerodroma, što je 31 odsto više nego u 2013. godini. Po tome je, ističe se, beogradski aerodrom među vodećim prestoničkim aerodromima u Evropi.

Na beogradskom aerodromu “Nikola Tesla” očekuju da će u 2015. godini trend rasta broja putnika i povećanja obima aviosaobraćaja biti veći od evropskog prosjeka.

U prva dva mjeseca 2015. godine broj putnika uvećan je za 14 odsto, obim avio-saobraćaja za sedam odsto, dok je promet u robnom saobraćaju uvećan za 18 odsto, ističe se u saopštenju Aerodroma “Nikola Tesla”.
Preuzeto sa: b92.net

Povezani članci

Smanjen trgovinski deficit

Smanjen trgovinski deficit 0

SARAJEVO - Savjet ministara BiH usvojio je Analizu spoljnotrgovinske razmjene BiH za period januar-septembar 2016.

‘Štampanje’ novca samo bi izazvalo destabilizaciju

‘Štampanje’ novca samo bi izazvalo destabilizaciju 0

Problemi Bosne i Hercegovine nisu monetarni, nego realni, zbog čega bilo kakvo "štampanje novca" ne

Prosječna bh. porodica u banci zadužena više od 7.000 KM

Prosječna bh. porodica u banci zadužena više od 7.000 KM 0

Prema podacima Centralne banke BiH, ukupna vrijednost kredita koje bh. stanovništvo otplaćuje iznosi blizu 8,5

Komentari