Novac.ba | Homepage
Besplatno podizanje gotovine karticama Sparkasse Bank na bankomatima Erste i Sparkasse grupacije u inostranstvu

Besplatno podizanje gotovine karticama Sparkasse Bank na bankomatima Erste i Sparkasse grupacije u inostranstvu

0 Comments 🕔26.Aug 2016

Sparkasse Bank, kao članica austrijske grupacije Erste i Sparkasse, svojim korisnicima debitnih kartica može ponuditi posebnu pogodnost – besplatno podizanje gotovine na gotovo 7000 bankomata ove grupacije u inostranstvu.

Pogodnost mogu koristit svi imaoci kartica MasterCard Debit, MasterCard Gold Debit, Maestro i Visa Electron izdatih od strane Sparkasse Bank, te podizati novac bez naknade na bankomatima svih Erste i Sparkasse banaka u sljedećim zemljama: Austrija, Češka, Slovačka, Rumunija, Mađarska, Hrvatska, Srbija, Ukrajina, Crna Gora i Makedonija. Podizanje gotovine je također besplatno na 90 bankomata Sparkasse Bank u Bosni i Hercegovini, kao što je to slučaj i sa plaćanjima roba i usluga u trgovinama i putem interneta.

Naknade za podizanje gotovine na bankomatima u inostranstvu se na našem tržištu kreću od 1,5% do 3% ili minimalno 10KM, tako da debitne kartice Sparkasse Bank mogu donijeti značajne uštede onima koji često putuju u inostranstvo. Također, ovakvu karticu je svakako korisno imati i tokom ljetovanja na hrvatskoj rivijeri, gdje su široko rasprostranjeni bankomati Erste Bank Hrvatska, te godišnji odmor može biti sigurniji i opušteniji.

Ne treba zaboraviti da je na putovanjima svakako sigurnije koristiti kartice, nego nositi sa sobom veće iznose gotovine. Posebno je razumno češće podizati manje iznose, međutim to u inostranstvu može biti prilično skupo. Sparkasse debitne kartice i mreža bankomata Erste i Sparkasse grupacije nude ovaj servis potpuno besplatno, što imaocima kartica ne donosi samo uštedu, nego i poseban vid finansijske sigurnosti.

Kartice Sparkasse Bank generalno pružaju najviši nivo sigurnosti – zaštićene su 3D Secure standardom, koji čini online kupovine maksimalno sigurnim, a SMS usluga klijenta izvještava o obavljenoj transkaciji u roku nekoliko sekundi i omogućava mu da odmah reaguje u slučaju krađe ili zloupotrebe kartice.

 

Izvor: Klix.ba

Povezani članci

Smanjen trgovinski deficit

Smanjen trgovinski deficit 0

SARAJEVO - Savjet ministara BiH usvojio je Analizu spoljnotrgovinske razmjene BiH za period januar-septembar 2016.

‘Štampanje’ novca samo bi izazvalo destabilizaciju

‘Štampanje’ novca samo bi izazvalo destabilizaciju 0

Problemi Bosne i Hercegovine nisu monetarni, nego realni, zbog čega bilo kakvo "štampanje novca" ne

Prosječna bh. porodica u banci zadužena više od 7.000 KM

Prosječna bh. porodica u banci zadužena više od 7.000 KM 0

Prema podacima Centralne banke BiH, ukupna vrijednost kredita koje bh. stanovništvo otplaćuje iznosi blizu 8,5

Komentari