Novac.ba | Homepage
FK Borac: Niko ne razmišlja o borbi za opstanak

FK Borac: Niko ne razmišlja o borbi za opstanak

0 Comments 🕔22.Jun 2015

Potreseni velikim problemima koje imaju u posljednje vrijeme, fudbaleri Borca juče su se okupili na Gradskom stadionu pred početak priprema za novu sezonu, u kojoj žele da budu u gornjem dijelu tabele, daleko od borbe za opstanak.

Od kada se završila prošla sezona dosta se pričalo o tome da li će Borac uopšte opstati, zbog teške finansijske situacije, ali u klubu uvjeravaju da pokušavaju vratiti klub na mjesto koje mu pripada.
– Borac je postojao i postojaće u svakoj varijanti. On mora biti odgovornost svih, počev od građana Banjaluke, od onih koji danas vladaju gradom, do privrede, koja će morati stati uz klub. Prošle sezone usporili smo neke stvari u radu da ne bismo došli u situaciju da igrači na terenu osvoje nešto, a uprava im ne omogući da u tome i učestvuju. Ove godine očekujemo da se promijeni politika u Banjaluci, ali i Republici Srpskoj te da pokušamo iznaći modalitete kojima ćemo napraviti rasterećenja u klubu – kazao je predsjednik Borca Draško Ilić.

On vjeruje da će klub dobiti licencu za igranje Premijer lige, jer sada ima samo uslovnu, a cilj koji je uprava postavila pred stručni štab je gornji dio tabele.
– Borac želi i da ide prema vrhu i to je u ovom trenutku jedini cilj. Nećemo vršiti pritisak na mlade igrače, ali isto tako ne želimo da razmišljamo o ispadanju iz lige. Ukoliko se dese bolji rezultati, pokušaćemo da im obezbijedimo podršku. Nadam se da dobijanje licence za Premijer ligu neće biti problem. Trojica igrača imaju ozbiljne ponude za transfere i nadam se njihovoj realizaciji i bila bi to finansijska injekcija koja će omogućiti da Borac riješi problem licence. Imamo obećanje resornog ministarstva i grada Banjaluke da će do 30. juna pokušati da izmire dio obaveza koje imamo – dodao je Ilić.

Na prvoj prozivci trener Vlado Jagodić je pozvao dosta mladih igrača, ali i petoricu novajlija. Kako je rečeno, u klub će doći još nekoliko igrača nakon što su Banjaluku napustili Asmir Avdukić, Ivan Kostić, Borislav Pilipović, Marko Jevtić i Miloš Žeravica. Najboljem strijelcu Borca prošle sezone Joci Stokiću istekao je ugovor i nije bio na prozivci, a u potrazi je za novim klubom i ako ga ne nađe, moći će se vratiti u Banjaluku.

– Veoma je bitno da Borac u ovoj situaciji krene sa radom. Klub je vjerovatno precrtan od svih, gdje ga vide kao glavnog kandidata za ispadanje. Nastojaćemo da na vrijeme obezbijedimo sredinu tabele. Među novim momcima sigurno ima četiri-pet igrača za Borac, a pričekaćemo odluke određenih igrača, između ostalih i Stokića. Nastojaću da kompletiram ekipu do polaska na drugu fazu priprema u Sloveniju, jer tamo se mora uigrati ekipa – istakao je trener Borca Vlado Jagodić.

Njegov novi pomoćnik biće proslavljeni igrač kluba Milorad Bilbija, dok će igrači pripreme obaviti u tri faze. Prva je od 24. do 29. juna na Balkani, gdje će posljednjeg dana odigrati prijateljsku utakmicu. Druga faza je u Sloveniji, gdje idu 2. jula i biće 14 dana. Tamo će odigrati pet utakmica. Zadnja je u Banjaluci, kada će imati i generalnu probu.

Spisak igrača
Treneru Vladi Jagodiću javilo se 27 igrača, od kojih su 23 iz prošle sezone: Branislav Ružić, Petar Ilić, Stefan Pupovac, Srđan Bečelić, Vladimir Tučić, Ilija Danilović, Nebojša Runić, Aleksandar Subić, Ognjen Petrović, Ajdin Redžić, Uglješa Radinović, Stefan Savić, Nikola Dujaković, Draško Lolić, Mihajlo Savanović, Toni Jović, Predrag Zekanović, Miloš Kukić, Luka Gajić, Siniša Dujaković, Stefan Dujaković, Bojan Macanović, Dušan Stevandić. Petorica će se boriti za ugovore: Stojko Kikić, Slobodan Lalić, Demir Jakupović, Haris Međedović i Aleksandar Srdić, koji će se uskoro pridružiti. Fedor Predragović, Elvir Koljić i Mladen Ilić su bili opravdano odsutni.
Preuzeto sa: glassrpske.com

Povezani članci

Nove odluke o zaduženjima FBiH na tržištu kapitala od 120 mil. KM

Nove odluke o zaduženjima FBiH na tržištu kapitala od 120 mil. KM 0

Federalna vlada danas je donijela odluke kojima odobrava zaduženje Federacije BiH putem emisija obveznica i

MMF traži gašenje Banke Srpske!

MMF traži gašenje Banke Srpske! 0

BANJALUKA, Međunarodni monetarni fond (MMF) izričito je zatražio od Vlade Republike Srpske da otvori stečaj

Agonija BH Airlines: Radnici bez plata, napali ih i hakeri

Agonija BH Airlines: Radnici bez plata, napali ih i hakeri 0

Agonija radnika i kompanije BH Airlines se nastavlja. Vlada Federacije Bosne i Hercegovine kao vlasnik

Komentari