Novac.ba | Homepage
Goldman Sachs: Dobit skočila gotovo 80 posto

Goldman Sachs: Dobit skočila gotovo 80 posto

0 Comments 🕔20.Jul 2016
NEW YORK – Američka bankarska grupa Goldman Sachs u proteklom je tromjesečju zabilježila oštar skok  dobitizahvaljujući većim prihodima od trgovanja obveznicama i nižim troškovima poslovanja, izviijestili su iz tog diva investicijskog bankarstva.
Neto dobit Goldmana Sachsa pripisiva dioničarima u drugom je tromjesečju 2016. godine poskočila za 78 posto u usporedbi s istim razdobljem godine ranije, dosegnuvši 1,63 milijarde dolara, odnosno 3,72 dolara po dionici, pokazalo je u utorak objavljeno financijsko izvješće.Prihodi od trgovanja vrijednosnicama s fiksnim prinosom, robama i valutama porasli su za 20 posto, na 1,93 milijarde dolara. Ukupni prihodi od trgovanja uvećani su za dva posto, na 3,68 milijardi dolara.

Usporedbe radi, prihodi od trgovanja vrijednosnicama s fiksnim prinosom u JP Morgan & Chaseu skočili su 35 posto, u Citigroupu 14 posto a u Bank of Americi za 22 posto, podsjeća Reuters.

Ukupni operativni troškovi u Goldmanu Sachsu u drugom su kvartalu na godišnjoj razini smanjeni pak za 25,5 posto, na 5,47 milijardi dolara.

Ta investicijska banka, poput ostalih tvrtki na Wall Streetu, fokusirana je na smanjenje troškova uslijed pojačanih zabrinutosti zbog usporavanja rasta u Kini i na ostalim značajnjim tržištima, zbog čega se obeshrabruju sklapanja poslova i trgovanje.

“Unatoč neizvjesnostima koje je stvorio Brexit, postigli smo solidne poslovne rezultate”, kazao je izvršni direktor Goldmana Sachsa Lloyd Blankfein u priopćenju.

Goldmanovi prihodi od investicijskog bankarstva, koji uključuju prihode od savjetovanja kod dogovaranja poslova i od usluga posredovanja između izdavatelja obveznica i dionica i javnosti, smanjeni su 11 posto, na 1,79 milijardi dolara.

Naknade od globalnog investicijskog bankarstva u toj su industriji u prvoj polovini godine smanjene za gotovo četvrtinu zbog nestabilnosti koja je pogodila tržišta kapitala i sklapanje sporazuma, pokazuju podaci Thomson Reutersa.

Izvor: Seebiz.eu

Povezani članci

Poboljšana procjena rasta američkog BDP-a u trećem kvartalu

Poboljšana procjena rasta američkog BDP-a u trećem kvartalu 0

WASHINGTON - Američko gospodarstvo u trećem je kvartalu poraslo snažnije nego što se prvotno procijenilo

Smanjen trgovinski deficit

Smanjen trgovinski deficit 0

SARAJEVO - Savjet ministara BiH usvojio je Analizu spoljnotrgovinske razmjene BiH za period januar-septembar 2016.

Indeksi i dalje tonu, firme bježe sa berze

Indeksi i dalje tonu, firme bježe sa berze 0

BANJALUKA - Ukupan promet na dvije berze u BiH u prvoj polovini ove godine uzletio

Komentari