Novac.ba | Homepage
Grabovac: Smjena direktora osam šumskih gazdinstava

Grabovac: Smjena direktora osam šumskih gazdinstava

0 Comments 🕔27.Feb 2015

Direktor „Šuma Republike Srpske“ Dragan Grabovac rekao je da je ovo preduzeće završilo prošlu godinu sa dobiti od 661.773 KM, te najavio da će direktori osam šumskih gazdinstava koja su poslovala negativno biti smijenjeni u naredna dva do tri mjeseca.

„Planiramo da smijenimo sve direktore za koje procijenimo da ne vode dovoljno računa o poslovanju gazdinstava, a prvi će biti smijenjeni oni koji su lani imali gubitak“, rekao je Grabovac.
On je napomenuo da su direktori gubitaških šumskih gazdinstava imali dovoljno vremena da ostvare pozitivno poslovanje, i da je došlo vrijeme da budu smijenjeni oni koji to nisu učinili.

Prema preliminarnim rezultatima poslovanja za 2014. godinu, najveći gubitak imalo je Šumsko gazdinstvo „Jahorina“ Pale – u iznosu 1,21 milion KM, koje je i prethodnih godina predvodilo listu gubitaša.
Šumsko gazdinstvo „Birač“ iz Vlasenice 2014. godinu završilo je minusom od 918.000 KM, a „Botin“ iz Nevesinja sa gubitkom od 644.225 KM.

Gubitaši su i šumska gazdinstva „Panos“ iz Višegrada, „Doboj“, „Majevica“ iz Lopara, „Zelengora“ iz Kalinovika i „Vrbanja“ iz Kotor Varoša.

Najprofitabilniji ogranak „Šuma Republike Srpske“ je Šumsko gazdinstvo „Oštrelj“ iz Drinića, koje je u 2012. godini imalo minus od 1,4 miliona KM, dok je 2014. godinu okončalo u plusu od 1,08 miliona KM.

Među stabilnim gazdinstvima su „Vučevica“ iz Čajniča, koje je imalo dobit od 890.000 KM, te „Ribnik“ sa zaradom od 871.259 KM, „Klekovača“ iz Istočnog Drvara, koje je prošlu godinu završilo u plusu od 460.000 KM, i „Gradiška“ sa 384.470 KM.

Grabovac je naglasio da će preduzeti sve mjere da bi „Šume Republike Srpske“ poslovale stabilno i ostvarile veću dobit.
Preuzeto sa: capital.ba

Povezani članci

Smanjen trgovinski deficit

Smanjen trgovinski deficit 0

SARAJEVO - Savjet ministara BiH usvojio je Analizu spoljnotrgovinske razmjene BiH za period januar-septembar 2016.

‘Štampanje’ novca samo bi izazvalo destabilizaciju

‘Štampanje’ novca samo bi izazvalo destabilizaciju 0

Problemi Bosne i Hercegovine nisu monetarni, nego realni, zbog čega bilo kakvo "štampanje novca" ne

Prosječna bh. porodica u banci zadužena više od 7.000 KM

Prosječna bh. porodica u banci zadužena više od 7.000 KM 0

Prema podacima Centralne banke BiH, ukupna vrijednost kredita koje bh. stanovništvo otplaćuje iznosi blizu 8,5

Komentari