Novac.ba | Homepage
„Hypo banka“ uručila donaciju portalu „Moja Hercegovina“

„Hypo banka“ uručila donaciju portalu „Moja Hercegovina“

0 Comments 🕔12.May 2014

BANJALUKA, Direktor Hypo Alpe–Adria banke Banjaluka Goran Babić uručio je danas 2.000 KM nevladinoj organizaciji „Moja Hercegovina“, u okviru koje djeluje i istoimeni internet portal.

Donaciju je preuzeo Dragiša Sikimić, jedan od osnivača portala „Moja Hercegovina“, koji je pokrenut u avgustu 2012. godine sa ambicijom da ponudi nešto novo i drugačije na medijskoj sceni u BiH.

Iz ove banke je saopšteno da je portal „Moja Hercegovina“ nakon samo godinu i po dana od osnivanja postao jedan od najčitanijih informativnih portala u Republici Srpskoj.

Portal „Moja Hercegovina“ pokrenula su braća iz Ljubinja Dragiša i Draško Sikimić, koji od rođenja boluju od teškog i neizlječivog kožnog oboljenja epidermolize, od kojeg u cijeloj Republici Srpskoj boluje ukupno 15-tak osoba.

Obojica su osobe sa invaliditetom sa više od 80 procenata tjelesnog oštećenja.

Portal „Moja Hercegovina“ dobitnik je i posebnog priznanja u 2013. godini „Poslodavac godine za lica sa invaliditetom u Republici Srpskoj za ideju i inicijativu osmišljavanja i pokretanja vlastite djelatnosti“.

Sikimić je pojasnio da u samom početku nisu planirali da će to biti primarni posao kojim će se baviti u budućnosti, ali samo tri mjeseca nakon osnivanja shvatili su da je projekat „Moja Hercegovina“ dobra prilika da se samozaposle, što su odmah i uradili.

Osim nas dvojice, na portalu imamo i šest honorarnih saradnika, koji svi zajedno čine odličan novinarski tim koji kreira originalne i vrlo kvalitetne sadržaje. Dok brat Draško obavlja posao glavnog i odgovornog urednika, ja sam zadužen za marketing i komunikacije“, dodao je Sikimić.

On je istakao da u budućnosti žele biti u samom vrhu internet medija u BiH, za šta su im potrebna ozbiljna finansijska sredstva.

Ova donacija Hypo Alpe-Adria banke svakako je veliki podstrek za nas. Ovo uliva nadu da će i druge ozbiljne kompanije prepoznati naš trud, jer samo na taj način naša djelatnost može opstati“, naglasio je Sikimić.

I Hypo Alpe–Adria banka Banjaluka je dobitnik posebnog priznanja „Poslodavca godine za lica sa invaliditetom u Republici Srpskoj u kategoriji pristupačnosti usluga i društveno odgovornog ponašanja u 2013. godini“, što je bio i dodatni motiv da se ovo priznanje opravda kroz nastavak pružanja podrške unapređenju položaja lica sa invaliditetom i njihovoj socijalnoj inkluziji i u 2014. godini.

Direktor banke Goran Babić istakao je da tokom više od jedanaest godina Hypo Alpe–Adria banka Banjaluka podržava rad mnogih udruženja građana čiji su članovi lica sa invaliditetom, kao i manifestacije koje su u funkciji stvaranja boljih uslova za ova lica, te su odlučni da svoju politiku podrške ovim licima nastave i u narednim godinama.

 

Izvor: Capital.ba

Povezani članci

Addiko Blic gotovinski krediti do 40 hiljada KM

Addiko Blic gotovinski krediti do 40 hiljada KM 0

BANJALUKA, Addiko Bank Banja Luka pokrenula je novu kampanju Blic gotovinskih kredita sa iznosom do

Tuzla bogatija za još jednu poslovnicu Raiffeisen banke

Tuzla bogatija za još jednu poslovnicu Raiffeisen banke 0

Tuzla je od danas bogatija za još jednu poslovnicu Raiffeisen banke koja se nalazi u

Sigurnije plaćanje Sberbank BH karticama putem interneta

Sigurnije plaćanje Sberbank BH karticama putem interneta 0

SARAJEVO,  Sberbank BH je implementirala vodeći sigurnosni standard 3D Secure sistem kojim je značajno unaprijeđena

Komentari