Novac.ba | Homepage
Johnnie Walker uskoro u pametnoj boci

Johnnie Walker uskoro u pametnoj boci

0 Comments 🕔02.Mar 2015

Johnnie Walker Blue Label uskoro će postati prva pametna boca žestokog pića.

Njegov proizvođač, firma Diageo, dogovorila je saradnju s norveškom firmom Thin Film Electronics ASA koja posjeduje potrebnu tehnologiju za izradu pametnih naljepnica.

Tehnologija koja omogućava izradu takvih naljepnica je OpenSense, a do spremljenih informacija unutar naljepnice dolazi se putem NFC-a. Dakle, dovoljno će biti prisloniti smartphone na bocu ovog pića, čime će se na displeju automatski pojaviti materijali koje nam je proizvođač ovog pića priredio.

Budući da naljepnica posjeduje senzor, ista ima više mogućnosti za komunikaciju između proizvođača i potrošača u odnosu na QR naljepnice. Naime, za razliku od standardnih QR naljepnica koje nakon skeniranja vode na statičnu stranicu, OpenSense NFC naljepnice mogu korisnika uputiti na različite sadržaje.

Na primjer, dok je naljepnica neoštećena, sistem prepoznaje da boca još uvijek nije otvarana, te nakon povezivanja s našim smartphonom na displeju se mogu pojaviti reklamne poruke proizvođača, kao i pogodnosti u vidu posebnih kupona. Nakon otvaranja, ovim putem se mogu prikazati drugačije vrste informacije poput recepata koji uključuju ovo piće.

Takođe, proizvođaču ovog pića se otvara i mogućnost slanja personalizovanih poruka onim kupcima koji se odluče sa svojim uređajima povezati s pametnom bocom. Više informacija o ovoj novotariji biće poznato nakon službenog predstavljanja na MWC 2015 sajmu.
Preuzeto sa: seebiz.eu

Povezani članci

oglasi-test

oglasi-test 0

OGLASI: ------------------- -------------------

Ovo je šest ključnih razloga zbog kojih nikako ne uspijevate uštedjeti novac

Ovo je šest ključnih razloga zbog kojih nikako ne uspijevate uštedjeti novac 0

Kada se radi o financijama, afirmacije, želja za učenjem i pozitivan stav su veliki plus. No

Moguće subvencije za solarne panele na kućama?

Moguće subvencije za solarne panele na kućama? 0

BiH može u narednom periodu iz fondova namijenjenih za suzbijanje klimatskih promjena povući nekoliko desetina

Komentari