Novac.ba | Homepage
Kako trošiti manje novca?

Kako trošiti manje novca?

0 Comments 🕔12.Nov 2013

Mnogi ne shvataju da cijena koja se plaća za različite proizvode uključuje i cijenu goriva kao i cijenu skladištenja tog proizvoda. Evo nekoliko načina kako trošiti manje novca i smanjiti iznos računa.

Većina ljudi je upoznata sa pojmom “ekstremnih popusta” ali na taj način nikada nisu probali kupovati. U Sjedinjenim Američkim Državama je to jako popularan način kupovine, a radi se o tome da pojedinac skuplja kupone i kada dođe na kasu njegov račun od nekoliko stotina dolara bude sve 15 do 20 dolara. Zvuči nevjerovatno, a za nas totalno nedostupno. Ipak i kod nas postoje kuponi koji se mogu pronaći i iskoristiti u toku plaćanja i na taj način uštediti.

Mnogi supermarketi prodaju voće i povrće, ali za kupovinu voća i povrća je najbolje otići na lokalnu pijacu gdje se to isto može kupiti po manjoj cijeni, duplo svježije. Tokom zime, zaleđeno povrće i voće je dosta jeftinije od onog svježeg.

Stvari za ličnu higijenu se ne savjetuju kupovati u kozmetičkim prodavnicama, već u velikim supermarketima. Sapuni, šamponi, sredstva za čišćenje – sve treba kupiti na jednom mjestu u isto vrijeme i tako izbjegavati odlazak više puta u trgovinu. Neke stvari mogu biti mnogo skuplje u prodavnicama nego u supermarketima, zato se savjetuje ovakav način kupovine. Prilikom kupovine, savjetuje se i kupovina proizvoda koje pravi ista trgovinska marka. Oni su dosta jeftiniji, a po kvalitetu su isti.

Različiti sajtovi koji su specijalizovani za popuste nude kupone na svakakve stvari i usluge. Savjetuje se pregledanje tih sajtova i kupovine kupona koji se najviše isplate.

Skoro svaka prodavnica koristi marketinške trikove koji služe da kupci potroše vise novca nego što su to i planirali.  Zato se mnogima savjetuje da na list papira stave sve proizvode koji su im potrebni, a u toku kupovine da kupuju isključivo stvari koje su potrebne.

Odlazak u trgovinu ne mora da bude neugodno iskustvo, sa ovih nekoliko savjeta kako trošiti manje novca prilikom kupovine će sigurno osobi uštediti novac za neke druge stvari.

Povezani članci

oglasi-test

oglasi-test 0

OGLASI: ------------------- -------------------

Ovo je šest ključnih razloga zbog kojih nikako ne uspijevate uštedjeti novac

Ovo je šest ključnih razloga zbog kojih nikako ne uspijevate uštedjeti novac 0

Kada se radi o financijama, afirmacije, želja za učenjem i pozitivan stav su veliki plus. No

Moguće subvencije za solarne panele na kućama?

Moguće subvencije za solarne panele na kućama? 0

BiH može u narednom periodu iz fondova namijenjenih za suzbijanje klimatskih promjena povući nekoliko desetina

Komentari