Novac.ba | Homepage
Kako trošiti manje novca?

Kako trošiti manje novca?

0 Comments 🕔12.Nov 2013

Mnogi ne shvataju da cijena koja se plaća za različite proizvode uključuje i cijenu goriva kao i cijenu skladištenja tog proizvoda. Evo nekoliko načina kako trošiti manje novca i smanjiti iznos računa.

Većina ljudi je upoznata sa pojmom “ekstremnih popusta” ali na taj način nikada nisu probali kupovati. U Sjedinjenim Američkim Državama je to jako popularan način kupovine, a radi se o tome da pojedinac skuplja kupone i kada dođe na kasu njegov račun od nekoliko stotina dolara bude sve 15 do 20 dolara. Zvuči nevjerovatno, a za nas totalno nedostupno. Ipak i kod nas postoje kuponi koji se mogu pronaći i iskoristiti u toku plaćanja i na taj način uštediti.

Mnogi supermarketi prodaju voće i povrće, ali za kupovinu voća i povrća je najbolje otići na lokalnu pijacu gdje se to isto može kupiti po manjoj cijeni, duplo svježije. Tokom zime, zaleđeno povrće i voće je dosta jeftinije od onog svježeg.

Stvari za ličnu higijenu se ne savjetuju kupovati u kozmetičkim prodavnicama, već u velikim supermarketima. Sapuni, šamponi, sredstva za čišćenje – sve treba kupiti na jednom mjestu u isto vrijeme i tako izbjegavati odlazak više puta u trgovinu. Neke stvari mogu biti mnogo skuplje u prodavnicama nego u supermarketima, zato se savjetuje ovakav način kupovine. Prilikom kupovine, savjetuje se i kupovina proizvoda koje pravi ista trgovinska marka. Oni su dosta jeftiniji, a po kvalitetu su isti.

Različiti sajtovi koji su specijalizovani za popuste nude kupone na svakakve stvari i usluge. Savjetuje se pregledanje tih sajtova i kupovine kupona koji se najviše isplate.

Skoro svaka prodavnica koristi marketinške trikove koji služe da kupci potroše vise novca nego što su to i planirali.  Zato se mnogima savjetuje da na list papira stave sve proizvode koji su im potrebni, a u toku kupovine da kupuju isključivo stvari koje su potrebne.

Odlazak u trgovinu ne mora da bude neugodno iskustvo, sa ovih nekoliko savjeta kako trošiti manje novca prilikom kupovine će sigurno osobi uštediti novac za neke druge stvari.

Povezani članci

Ovo je šest ključnih razloga zbog kojih nikako ne uspijevate uštedjeti novac

Ovo je šest ključnih razloga zbog kojih nikako ne uspijevate uštedjeti novac 0

Kada se radi o financijama, afirmacije, želja za učenjem i pozitivan stav su veliki plus. No

Moguće subvencije za solarne panele na kućama?

Moguće subvencije za solarne panele na kućama? 0

BiH može u narednom periodu iz fondova namijenjenih za suzbijanje klimatskih promjena povući nekoliko desetina

Platne kartice meta lopova

Platne kartice meta lopova 0

BANJALUKA - Bez obzira na sisteme zaštite, u proteklih godinu i po ukupno je bilo

Komentari