Novac.ba | Homepage
Kako uštediti novac za kupovinu stana

Kako uštediti novac za kupovinu stana

0 Comments 🕔02.Dec 2013

Kupovina stana je velika investicija. Osim same kupovine stana, tu su još dodatni troškovi koji se moraju platiti kada se stan kupi. Ipak, mnogi ljudi ne znaju da postoji nekoliko trikova koji se mogu iskoristiti kako bi se nešto novca i sačuvalo. Pogotovo oni koji po prvi put kupuju nekretninu ne znaju da mogu uštediti novac na neke mudre odluke koje donesu. Evo nekoliko načina kako uštediti novac prilikom kupovine stana.

Prilikom kupovine potrebno je gledati faktore koji bi mogli uticati na sigurnost stana. Odlična ideja bi bila kada bi kupci pregledali stan i utvrdili da li ima nekih oštećenja koja se moraju popraviti. To mogu biti dotrajale cijevi ili posao oko struje i instalacija. Ukoliko postoji oštećenja kupac može tražiti od prodavca da smanji cijenu stana ili da zamijeni oštećene dijelove.

U zavisnosti od naselja i mjesta življenja cijene variraju. Zbog toga je potrebno pogledati nekoliko stanova i njihove kvadrature uporediti. Može se čak desiti da se ista veličina stana pronađe na drugoj lokaciji za manje novca. U toku samog procesa kupovine ne treba žuriti, već je potrebno informisati se oko svega. Cijene nekih stanova se mogu i spustiti pa uvijek treba porazgovarati sa prodavcem.

Osobama koje kupuju stan obavezno se savjetuje da unajme nekoga ko će detaljno pregledati stan i ko će utvrditi da li ima nekih nepravilnosti koje mogu ugroziti život u stanu.

Kao što je već navedeno, kupovina stana je investicija pa je potrebno odabrati ne neki koji odgovara trenutnim potrebama već i potrebama koje će se javiti u budućnosti. To može biti stan sa još jednom sobom za dijete ili za kancelariju.

Kupci koji po prvi put kupuju uvijek potroše više novca nego što je to potrebno zbog svog neiskustva. Svi oni koji ne žele da im se jave problemi u budućnosti sa tek kupljenom nekretninom predlaže im se da prate ove savjete. Ukoliko pojedinac ne bude pazio na određene stvari prilikom kupovine, ostaće praznog novčanika sa problemima koji će se poslije javiti.

Povezani članci

oglasi-test

oglasi-test 0

OGLASI: ------------------- -------------------

Ovo je šest ključnih razloga zbog kojih nikako ne uspijevate uštedjeti novac

Ovo je šest ključnih razloga zbog kojih nikako ne uspijevate uštedjeti novac 0

Kada se radi o financijama, afirmacije, želja za učenjem i pozitivan stav su veliki plus. No

Moguće subvencije za solarne panele na kućama?

Moguće subvencije za solarne panele na kućama? 0

BiH može u narednom periodu iz fondova namijenjenih za suzbijanje klimatskih promjena povući nekoliko desetina

Komentari