Novac.ba | Homepage
Kako uštediti novac za vrijeme praznika?

Kako uštediti novac za vrijeme praznika?

0 Comments 🕔13.Nov 2013

Dosta ljudi misli da se za vrijeme praznika budžet ne može kontrolisati. Neki se čak i pridržavaju budžeta, ali tada se vidi ono nešto, bez čega se ne može, što se mora kupiti i tako probiti budžet.

Ako osoba misli da mora potrošiti mnogo novca za vrijeme praznika, onda neka razmisli o tome još jednom. Samo zato što je osoba odredila budžet kojeg će se pridržavati i štedi, ne mora značiti da je ona škrta već da je pametna.

Evo kako uštediti novac za vrijeme praznika, bez da to izgleda jeftino:

Poklon kartice su male, mogu se kupiti u zadnji minut, i osoba sama može odrediti cijenu na njima. Ove kartice su odličan poklon, a osoba koja je vidjela neki skuplji poklon može uzeti tu karticu i platiti zajedno sa njom manju cijenu tog proizvoda ili usluge. Mnoge knjižare, parfimerije, kozmetičke trgovine i butici imaju te kartice i stvarno su idealne kao poklon.

U svakoj porodici postoji neko ko obožava kafu, zašto mu onda ne kupiti novu šolju za kafu ili neku novu mješavinu kafa i kolačiće da proba uz nju. Ovaj poklon je savršen za strastvenog ljubitelja kafe.

Za one koji još uvijek nisu smislili poklon, mogu se uputiti na sajt Pik.ba ili Ebay.com i pronaći savršen poklon za svoju porodicu. Preko ova dva sajta osoba može pronaći mnoštvo stvari koje će sigurno uveseliti članove porodice kao i prijatelje, a cijena stvari varira tako da se i ovdje može uštediti dosta novca.

Na internetu se može pronaći mnoštvo sajtova koji nude različite kupone na određene stvari. Ti kuponi mogu da uštede do 50 procenata na ukupnu cijenu, a i ovo je jedan od načina uštede. Osobi možete da poklonite masažu, večeru, članarinu u teretani, određene vrste zabave poput kuglanja, jahanja konja i sličnih stvari.

Ovih nekoliko načina uštede će sigurno sačuvati novac, a pojedinac će imati odlične i unikatne poklone.

Povezani članci

oglasi-test

oglasi-test 0

OGLASI: ------------------- -------------------

Ovo je šest ključnih razloga zbog kojih nikako ne uspijevate uštedjeti novac

Ovo je šest ključnih razloga zbog kojih nikako ne uspijevate uštedjeti novac 0

Kada se radi o financijama, afirmacije, želja za učenjem i pozitivan stav su veliki plus. No

Moguće subvencije za solarne panele na kućama?

Moguće subvencije za solarne panele na kućama? 0

BiH može u narednom periodu iz fondova namijenjenih za suzbijanje klimatskih promjena povući nekoliko desetina

Komentari