Novac.ba | Homepage
Koldžo i Bukvić svečano otvorili poslovnicu BBI banke u Novom Sarajevu

Koldžo i Bukvić svečano otvorili poslovnicu BBI banke u Novom Sarajevu

0 Comments 🕔13.Oct 2016

Poslovnica BBI banke u Novom Sarajevu od 12. oktobra posluje u novim prostorijama u ulici Džemala Bijedića 25-D.

U prisustvu brojnih građana, klijenata i poslovnih partnera Banke, simboličnim presjecanjem vrpce, poslovnicu su otvorili načelnik općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo i generalni direktor BBI banke Amer Bukvić.

“BBI poslovnica u Novom Sarajevu savremeni je centar koji zadovoljava sve standarde modernog bankarskog poslovanja. Preseljenjem u nove, veće i funkcionalnije prostorije BBI banka će svojim klijentima pružiti još bolju i kvalitetniju uslugu. Ovaj novi poslovni prostor trenutno zapošljava sedam zaposlenika.

Na području Općine Novo Sarajevo prisutni smo od 2007. godine. Danas, nakon devet godina uspješnog poslovanja, ponosni smo na rezultate koje smo ostvarili kao i na partnerske odnose koje smo izgradili kako sa stanovništvom i privredom tako i sa lokalnim vlastima i zajednicom. Između ostalog, kao društveno odgovorna banka kroz BBI VIP biznis klub povezujemo domaće privrednike i pomažemo im u uspostavljanju saradnje sa inozemnim tržištima, naročito sa zemljama iz kojih dolaze naši osnivači.

Bukvić je istakao i posebnu liniju Općine Novo Sarajevo i BBI banke koja ima za cilj podršku osnivanju novih kompanija.

“Ove godine u saradnji sa Općinom Novo Sarajevo pokrenuli smo finansiranje start up firmi, kao i onih koje imaju višegodišnje poslovanje, pod vrlo povoljnim uslovima. Za ovaj projekat osigurano je tri miliona maraka po stopama od 0,50 do 1,99 posto i do sada je plasirano 700.000 KM“, naglasio je Bukvić.

Spremni smo za nastavak i unapređenje saradnje sa postojećim klijentima i otvoreni da pružimo punu podršku novim klijentima. Uposlenici BBI banke će učiniti sve da naši klijenti u Novom Sarajevu uspješno rješavaju sve svoje finansijske potrebe i projekte u BiH i inozemstvu i da partnerstvo sa BBI bankom bude na obostrani uspjeh i zadovoljstvo“, izjavio je generalni direktor BBI banke.

Načelnik Općine Nedžad Koldžo naglasio je kako je upravo zajedničkim snagama Općine i BBI banke pokrenuta finansijska linija namijenjena razvoju privrede i novih radnih mjesta.

“Putem ove linije privrednici Novog Sarajeva su u prilici da uz subvenciju Općine dobiju sredstva po izuzetno povoljnim stopama od 0,5 do 1,99 posto. Do sada je iskorišteno 700 hiljada KM za osnivanje novih i proširenje kapaciteta postojećih kompanija. BBI banka i kroz ovu liniju, ali i druge projekte je pokazala da je generator razvoja privrede kako u našoj općini, tako i u Kantonu Sarajevo“, kazao je Koldžo.

Poslovnica Novo Sarajevo pružat će sve bankarske usluge za pravna i fizička lica. Radno vrijeme poslovnice je od ponedjeljka do petka od 8 do 16 sati, te subotom od 9 do 13 sati. BBI banka djeluje u 30 filijala/poslovnica širom BiH, a u 2017. godini je planiran nastavak širenja mreže u oba entiteta u BiH.

 

Izvor: Klix.ba

Povezani članci

Smanjen trgovinski deficit

Smanjen trgovinski deficit 0

SARAJEVO - Savjet ministara BiH usvojio je Analizu spoljnotrgovinske razmjene BiH za period januar-septembar 2016.

‘Štampanje’ novca samo bi izazvalo destabilizaciju

‘Štampanje’ novca samo bi izazvalo destabilizaciju 0

Problemi Bosne i Hercegovine nisu monetarni, nego realni, zbog čega bilo kakvo "štampanje novca" ne

Prosječna bh. porodica u banci zadužena više od 7.000 KM

Prosječna bh. porodica u banci zadužena više od 7.000 KM 0

Prema podacima Centralne banke BiH, ukupna vrijednost kredita koje bh. stanovništvo otplaćuje iznosi blizu 8,5

Komentari