Novac.ba | Homepage
Ministarstvu porodice odobreno 209.000 KM

Ministarstvu porodice odobreno 209.000 KM

0 Comments 🕔10.Apr 2014

BANJALUKA, Vlada Republike Srpske odobrila je  Ministarstvu porodice, omladine i sporta plan utroška sredstava za prvu polovinu ove godine u ukupnom iznosu od 209.201 KM.

Prema planu, subvencija kamatne stope za stambeno kreditiranje mladih i mladih bračnih parova iznose 83.000 KM, tekući grantovi sportskim organizacijama 66.450 KM, tekući grantovi sportskim organizacijama lica sa invaliditetom u Republici Srpskoj 4.750 KM.

U saopštenju iz Biroa Vlade za odnose sa javnošću navodi se da tekući grantovi neprofitnim udruženjima i organizacijama za afirmaciju porodice iznose 1.500 KM, a tekući grantovi za projekte podrške međunarodne saradnje i mobilnosti mladih 5.500 KM.

U okviru tekućih grantova za realizaciju programa definisanih Omladinskom politikom Republike Srpske i projekata za unapređenje i razvoj omladinskog organizovanja predviđeno je 500 KM, za kapitalne grantove mladima i omladinskim organizacijama u ruralnim sredinama 1.000 KM, te za transfere Fondu za dječiju zaštitu „Fond treće i četvrto dijete“ 46.501 KM.

Vlada Republike Srpske dala je saglasnost Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede na raspored sredstava sa pozicije tekući grant na Veterinarski institut „Dr Vaso Butozan“, za 2014. godinu, u ukupnom iznosu od 450.000 KM.

Na jučerašnjoj sjednici Vlada Republike Srpske dala je saglasnost ovom ministarstvu na raspored sredstava sa pozicije tekući grant Fondu za sprečavanje zaraznih bolesti, u ukupnom iznosu od 377.000 KM, za 2014. godinu.

 

Izvor: Capital.ba

Povezani članci

Poboljšana procjena rasta američkog BDP-a u trećem kvartalu

Poboljšana procjena rasta američkog BDP-a u trećem kvartalu 0

WASHINGTON - Američko gospodarstvo u trećem je kvartalu poraslo snažnije nego što se prvotno procijenilo

Smanjen trgovinski deficit

Smanjen trgovinski deficit 0

SARAJEVO - Savjet ministara BiH usvojio je Analizu spoljnotrgovinske razmjene BiH za period januar-septembar 2016.

Indeksi i dalje tonu, firme bježe sa berze

Indeksi i dalje tonu, firme bježe sa berze 0

BANJALUKA - Ukupan promet na dvije berze u BiH u prvoj polovini ove godine uzletio

Komentari