Novac.ba | Homepage
Mladi predstavili poslovne ideje

Mladi predstavili poslovne ideje

0 Comments 🕔25.Mar 2014

BANJALUKA – Omladinski komunikativni centar iz Banjaluke organizovao je konferenciju o samozapošljavanju mladih u gradu na kojoj su predstavljene najbolje poslovne ideje, nastale na nedavno održanoj akademiji o preduzetništvu i zapošljavanju.

Menadžer projekta Omladinskog komunikativnog centra Ante Jurić Marijanović izjavio je da je cilj pomoći mladim ljudima u Banjaluci da se sami zaposle i da se širi svijest o preduzetništvu.

“Projekat zapošljavanja mladih je posebno namijenjen ljudima koji žele da pokrenu neke vlastite ideje zapošljavanja i samozapošljavanja, a mi smo osmislili više načina na koje im možemo pomoći”, rekao je Marijanović novinarima.

Prvi dio projekta bio je preduzetnička akademija, koja je trajala 15 dana, a prošlo je 50 ljudi, koji su učili o tome šta su poslovne ideje, kako se razviti u dobrog preduzetnika, te kakvo je tržište u kojem treba da posluju.

“Tokom akademije iskristalisale su se neke poslovne ideje, kao što je proizvodnja nevena, turistička agencija, proizvodnja jastuka od heljdinih ljuspica, dječiji vrtić, proizvodnja trudničke odjeće, gastroakademija i druge”, naveo je Marijanović.

On kaže da je druga faza projekta bila izrada vodiča “Od uspješne ideje do realizacije”, namijenjenog svima koji žele pokrenuti posao, a gdje je navedena procedura pokretanja biznisa, poreska politika, kao i instistucije kojima se treba obratiti za pomoć.

“Završnica projekta je ova konferencija. Želimo da istaknemo da je u BiH nezaposleno 60 odsto mladih, što je dovoljno alarmantan podatak da se svi aktiviraju o ovom pitanju”, rekao je Marijanović.

Projekat obuke i zapošljavanja mladih podržali su UNDP u BiH i grad Banjaluka.

Izvor: Srna

Povezani članci

Nove odluke o zaduženjima FBiH na tržištu kapitala od 120 mil. KM

Nove odluke o zaduženjima FBiH na tržištu kapitala od 120 mil. KM 0

Federalna vlada danas je donijela odluke kojima odobrava zaduženje Federacije BiH putem emisija obveznica i

Broj platnih kartica u BiH premašio dva miliona

Broj platnih kartica u BiH premašio dva miliona 0

Prema podacima Centralne banke Bosne i Hercegovine (CBBiH), na kraju 2015. godine usluge kartičnog poslovanja

MMF traži gašenje Banke Srpske!

MMF traži gašenje Banke Srpske! 0

BANJALUKA, Međunarodni monetarni fond (MMF) izričito je zatražio od Vlade Republike Srpske da otvori stečaj

Komentari