Novac.ba | Homepage
Najskuplja jahta prva našla kupca

Najskuplja jahta prva našla kupca

0 Comments 🕔26.Feb 2015

“Karver C34”, vrijedna 345.000 evra – najskuplja jahta izložena na 37. međunarodnom sajmu nautike, lova i ribolova u Beogradu prodata je prvog dana sajma.

Baš kao i na sajmu automobila, i na ovoj izložbi plovila, lova i ribolova prvo “planu” najvrijedniji eksponati. Zato i ne čudi optimizam na štandu kompanije iz Petrovca na Mlavi koja je izložila prelijepu italijansku bokericu “brauning” vrijednu milion dinara.

Veliko interesovanje vlada i za jeftinije čamce, skutere, opremu za nautičare, lovce, ribolovce. Na štandu “Jamahe” nude i gumenjake za manje 600 evra.

“Drago mi je da postoji tržišni potencijal za ovaj sajam, jer to znači da imamo i preduzetnike kojima, kada plate svoje obaveze prema državi, ostaje sredstava da mogu da investiraju u svoja zadovoljstva ili da kroz ovakav način realizuju neke svoje poslovne aktivnosti”, rekao je otvarajući ovu međunarodnu manifestaciju ministar privrede Željko Sertić.

Na Sajmu će biti održane i brojne tribine, naučni skupovi koji će pokušati da daju odgovore na nekoliko važnih pitanja. Zašto, na primjer, Srbija sa oko 2.000 kilometara plovnih rijeka, kanala, koristi svega 0,1 odsto potencijala i propušta priliku da na obalama rijeke zaposli najmanje 15.000 ljudi. Ili, zašto Srbija od lovnog turizma godišnje inkasira 500.000 evra, a Austrija čak pola milijarde evra.
Preuzeto sa: b92.net

Povezani članci

Nove odluke o zaduženjima FBiH na tržištu kapitala od 120 mil. KM

Nove odluke o zaduženjima FBiH na tržištu kapitala od 120 mil. KM 0

Federalna vlada danas je donijela odluke kojima odobrava zaduženje Federacije BiH putem emisija obveznica i

MMF traži gašenje Banke Srpske!

MMF traži gašenje Banke Srpske! 0

BANJALUKA, Međunarodni monetarni fond (MMF) izričito je zatražio od Vlade Republike Srpske da otvori stečaj

Agonija BH Airlines: Radnici bez plata, napali ih i hakeri

Agonija BH Airlines: Radnici bez plata, napali ih i hakeri 0

Agonija radnika i kompanije BH Airlines se nastavlja. Vlada Federacije Bosne i Hercegovine kao vlasnik

Komentari