Novac.ba | Homepage
“Pađeni” uskoro na evropskom tržištu

“Pađeni” uskoro na evropskom tržištu

0 Comments 🕔01.Oct 2015

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Stevo Mirjanić izjavio je da bi bilećka mljekara “Pađeni”, kao jedna od najrespektabilnijih u Srpskoj, uskoro trebalo da svoje proizvode izvozi na evropsko tržište.

Mirjanić je najavio da će zbog toga ovih dana biti obavljen pregled svih farmi sa kojima posluje ovo preduzeće da bi se utvrdilo da li ispunjavaju uslove koji zahtijevaju strogi kriterijumi Evropske komisije.

Nakon obilaska pogona i razgovora sa rukovodstvom mljekare, Mirjanić je izrazio zadovoljstvo obimom proizvodnje, načinom rada i veoma kvalitetnim proizvodima, te istakao da je ova kompanija za primjer i zbog toga što ima oko 900 kooperanata.

“Mljekara `Pađeni` je druga po obimu proizvodnje u Republici Srpskoj koja iz godine u godinu udvostručuje proizvodnju, te osim osamdesetak svojih zapošljava i više stotina poljoprivrednih proizvođača”, rekao je Mirjanić i dodao da je resorno ministarstvo zbog toga podržalo projekat nabavke junica.

Prema njegovim riječima, za područje opštine Bileća biće podijeljeno 70 junica, a stotinu u susjednim opštinama koje gravitiraju ovom području.
“Osim toga, u svim opštinama narednih dana uradićemo inventarisanje slobodnog zemljišta, prvenstveno državnog, i to zemljište staviti na raspolaganje poljoprivrednim proizvođačima koji rade za tržište”, naglasio je Mirjanić.

On je istakao da će stavljanjem u funkciju tog zemljišta biti dat značajan doprinos povećanju interesa proizvođača ne samo za proizvodnju mlijeka nego i tova.
Vlasnik mljekare “Pađeni” Nenad Vukoje rekao je da će komisija EU narednih dana posjetiti pogone i da nakon toga očekuje konačan odgovor na pravo na izvoz u EU i prolaz kroz Uniju.
Vukoje kaže da je zadovoljan poslovanjem, te je napomenuo da svoje proizvode plasiraju na područje cijele BiH i u Crnu Goru.
Izvor: agencije

Povezani članci

Nove odluke o zaduženjima FBiH na tržištu kapitala od 120 mil. KM

Nove odluke o zaduženjima FBiH na tržištu kapitala od 120 mil. KM 0

Federalna vlada danas je donijela odluke kojima odobrava zaduženje Federacije BiH putem emisija obveznica i

MMF traži gašenje Banke Srpske!

MMF traži gašenje Banke Srpske! 0

BANJALUKA, Međunarodni monetarni fond (MMF) izričito je zatražio od Vlade Republike Srpske da otvori stečaj

Agonija BH Airlines: Radnici bez plata, napali ih i hakeri

Agonija BH Airlines: Radnici bez plata, napali ih i hakeri 0

Agonija radnika i kompanije BH Airlines se nastavlja. Vlada Federacije Bosne i Hercegovine kao vlasnik

Komentari