Novac.ba | Homepage
Počeo najveći sajam piva na svijetu

Počeo najveći sajam piva na svijetu

0 Comments 🕔22.Sep 2015

U Minhenu je proteklog vikenda počeo tradicionalni “Oktoberfest”, na kojem je već prvog dana prodefilovalo 400.000 posjetilaca iz cijelog svijeta.

Ovaj grad je istovremeno suočen i sa velikim prilivom izbjeglica, zbog čega su preduzete određene mjere, ali to neće ugroziti posjetioce ovog festivala, za šta će se pobrinuti organizatori i organi reda u Minhenu.

Najveći sajam posvećen pivu na svijetu, koji se ove godine održava 182. put, otvorenim je proglasio gradonačelnik Minhena otvorivši prvu bačvu piva.

Podsjetimo, prvi “Oktoberfest” održan je 1810. godine u čast prestolonasljednika Ludviga, koji se tada vjenčao s princezom Terezom.
Ove godine sajam očekuje više od šest miliona posjetilaca, a u 16 dana, koliko traje, državi bi trebalo da donese oko milijardu evra zarade.

Brojne turističke agencije iz Republike Srpske i okruženja organizovale su specijalne ture na ovaj festival piva, a aranžmani su bili rasprodati danima unaprijed.

Pored stotina vrsta piva koje će ljubitelji ovog napitka moći da probaju, na ovom festivalu su neizbježne i njemačke kobasice.
Takođe, tu su i brojni prateći sadržaji, koncerti, takmičenja, defilei kroz grad, koji ovaj festival upisuju na svjetsku kartu dobre zabave koja ne prestaje cijelu noć.
Preuzeto sa: glassrpske.com

Povezani članci

oglasi-test

oglasi-test 0

OGLASI: ------------------- -------------------

Ovo je šest ključnih razloga zbog kojih nikako ne uspijevate uštedjeti novac

Ovo je šest ključnih razloga zbog kojih nikako ne uspijevate uštedjeti novac 0

Kada se radi o financijama, afirmacije, želja za učenjem i pozitivan stav su veliki plus. No

Moguće subvencije za solarne panele na kućama?

Moguće subvencije za solarne panele na kućama? 0

BiH može u narednom periodu iz fondova namijenjenih za suzbijanje klimatskih promjena povući nekoliko desetina

Komentari