Novac.ba | Homepage
Mario Ivanković novi direktor Hypo banke Banja Luka

Mario Ivanković novi direktor Hypo banke Banja Luka

0 Comments 🕔22.Sep 2016

BANJALUKA, Član Uprave Hypo-Alpe-Adria Bank Banjaluka Mario Ivanković imenovan je za direktora ove banke umjesto dasadašnjeg Dragana Kovačevića, saznaje poslovni portalCAPITAL.ba.

Kovačević je na funkciji v.d. direktora Hypo banke proveo svega pola godine, a ubuduće će biti na poziciji savjetnika Uprave banke.

Kovačeviću Agencije za bankarstvo nije produžila dozvolu jer je, kako saznajemo, ispunio uslove za penzionisanje.

Želim da se zahvalim Nadzorom odboru Banke i Addiko grupi za ukazano povjerenje. Sa jasnom poslovnom strategijom, snažnom likvidnošću i kapitalnom pozicijom, Hypo banka Banja Luka nastaviće sprovođenje poslovne strategije razvoja cjelokupnih poslovnih aktivnosti i ključnih poslovnih segmenata. Tri stuba poslovanja Banke biće: snažno usmjerenje na rast baze klijenata, direktan portfelj proizvoda te jednostavni i efikasni procesi“, rekao je za portal CAPITAL novi direktor Hypo banke Banja Luka Mario Ivanković.

Ivanković dodaje da je jedan od ključnih projekata koji će se sprovesti u godini rebrendiranje Banke.

U Bosni i Hercegovini proces rebrendiranja biće završen 31. oktobra i od tog datuma naša Banka poslovaće pod novim imenom – Addiko. Novi brend predstavljaće početak uzbudljivog putovanja i poboljšanja naših usluga, kreditnih procesa, glavnih finansijskih pokazatelja, jačanja digitalnog bankarstva, te izgradnje nove, fokusiranije, efikasnije i jednostavnije banke,“ rekao je Ivanković.

Nova vlasnička struktura Banke, američki fond Advent International i Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD), pružila je nove mogućnosti razvoja i dobre perspektive za Banku i njeno buduće poslovanje, a najbolji dokaz tome jeste natprosječni kreditni rast u prvih šest mjeseci ove godine“, kažu u Hypo banci.

Dosadašnji v.d. direktor Banke, Dragan Kovačević, će i dalje biti aktivan dio našeg tima u svojstvu savjetnika Uprave, imajući u vidu njegovo znanje i bogato iskustvo, potvrđeno je iz Hypo banke.

Prije dolaska u Hypo banku, Ivanković je bio direktor Sektora za upravljanje kreditnim rizikom u poslovanju sa stanovništvom Raiffeisen Bank BiH.

On je posljednjih četrnaest godina radio u Raiffeisen Bank BiH, od čega devet godina na rukovodećim pozicijama. Pored menadžerskog iskustva u upravljanju projektima, poslovnim procesima te ljudskim resursima, njegova uža ekspertiza vezana je za sve procese u upravljanju rizicima kao i upravljanju portfolijom.

Na ranijim pozicijama bio je nadležan za implementaciju evropskih standarda za upravljanje rizicima.

 

 

Izvor: Capital.ba

Povezani članci

Addiko Blic gotovinski krediti do 40 hiljada KM

Addiko Blic gotovinski krediti do 40 hiljada KM 0

BANJALUKA, Addiko Bank Banja Luka pokrenula je novu kampanju Blic gotovinskih kredita sa iznosom do

Tuzla bogatija za još jednu poslovnicu Raiffeisen banke

Tuzla bogatija za još jednu poslovnicu Raiffeisen banke 0

Tuzla je od danas bogatija za još jednu poslovnicu Raiffeisen banke koja se nalazi u

Sigurnije plaćanje Sberbank BH karticama putem interneta

Sigurnije plaćanje Sberbank BH karticama putem interneta 0

SARAJEVO,  Sberbank BH je implementirala vodeći sigurnosni standard 3D Secure sistem kojim je značajno unaprijeđena

Komentari