Novac.ba | Homepage
Prosječna plata u BiH u martu 826 KM

Prosječna plata u BiH u martu 826 KM

0 Comments 🕔21.May 2014

SARAJEVO, Prosječna mjesečna neto plata u BiH za mart bila je 826 KM i nominalno je veća za 0,8 odsto u odnosu na isti mjesec prošle godine, dok je nominalno niža za 1,4 odsto u odnosu na decembar 2013. godine.

Najniža prosječna neto plata od 516 KM bila je u hotelijerstvu i ugostiteljstvu, 546 KM iznosila je u građevinarstvu, te u administrativnoj i pomoćnoj uslužnoj djelatnosti, dok je prosječna neto plata u prerađivačkoj industriji iznosila 575 KM, saopšteno je iz Agencije za statistiku BiH.

U finansijskoj djelatnosti i osiguranju prosječna neto plata u martu iznosila je 1.337 KM, u proizvodnji i snabdijevanju električnom energijom, gasom, parom i klimatizaciji 1.289 KM, dok je prosječna neto plata od 1.210 KM bila u sektoru informacije i komunikacije.

Prosječna mjesečna bruto plata u BiH za mart iznosila je 1.282 KM, što pokazuje nominalni pad za 2,1 odsto u odnosu na decembar 2013. godine, a u odnosu na isti mjesec prošle godine nominalno je viša za 0,3 odsto.

Prosječna isplaćena neto plata po zaposlenome u BiH u prvom kvartalu iznosila je 829 KM, što je za 0,5 odsto manje u odnosu na posljednji kvartal prošle godine, kada je iznosila 833 KM.

 

Preuzeto sa: Capital.ba

 

Povezani članci

Poboljšana procjena rasta američkog BDP-a u trećem kvartalu

Poboljšana procjena rasta američkog BDP-a u trećem kvartalu 0

WASHINGTON - Američko gospodarstvo u trećem je kvartalu poraslo snažnije nego što se prvotno procijenilo

Smanjen trgovinski deficit

Smanjen trgovinski deficit 0

SARAJEVO - Savjet ministara BiH usvojio je Analizu spoljnotrgovinske razmjene BiH za period januar-septembar 2016.

Indeksi i dalje tonu, firme bježe sa berze

Indeksi i dalje tonu, firme bježe sa berze 0

BANJALUKA - Ukupan promet na dvije berze u BiH u prvoj polovini ove godine uzletio

Komentari