Novac.ba | Homepage
Raiffeisen banka među najpoželjnijim poslodavcima

Raiffeisen banka među najpoželjnijim poslodavcima

0 Comments 🕔29.Apr 2014

Raiffeisen banci je, na ceremoniji održanoj 25. aprila ove godine u Domu oružanih snaga BiH, petu godinu zaredom, dodijeljeno priznanje kao jednom od najpoželjnijih poslodavaca u BiH.

Ovakav izbor rezultat je istraživanja portala Posao.ba i kompanije Kolektiv d.o.o. provedenog tokom februara i marta tekuće godine, a u okviru kojeg su ispitanici nominovali preko 650 kompanija koje su ukupno dobile preko 15.000 glasova.

Glasanje je provedeno na osnovu lične precepcije ispitanika o ulaganju kompanija u upravljanje ljudskim potencijalima, brandingu, te imidžu kompanija u javnosti.

“U skladu s našim strateškim opredjeljenjem proces zapošljavanja i selekcija kadrova su izuzetno značajni. Budući da zaposlenici predstavljaju intelektualni kapital svake kompanije, kontinuirano radimo na tome da efektivnim i efikasnim procesom zapošljavanja postavljamo temelj našeg uspješnog poslovanja, pri tome imajući u vidu činjenicu da su kvalitetni ljudski resursi osnova kvaliteta usluga koje pružamo svojim klijentima. Također, želim istaći da je naša poslovna politika usmjerena na kontinuirano ulaganje u razvoj i edukaciju naših zaposlenika, te na usklađivanje njihovih ličnih ciljeva s ciljevima organizacije“, izjavio je Karlheinz Dobnigg, zamjenik direktora Raiffeisen banke.

On je dodao da ga izuzetno raduje činjenica da su imidž i brand Raiffeisen banke pozitivno percipirani kada je riječ o lokalnom tržištu rada, ističući da svako novo priznanje Banci predstavlja čast i zadovoljstvo, ali i buduću obavezu u smislu odgovornosti kada je riječ o provođenju politike ljudskih resursa.

“U istraživanju koje provodimo među nekoliko hiljada naših korisnika koji potpuno neovisno  biraju  najpoželjnijeg poslodavca, ispitanici navode naziv, ali i razloge zbog kojih određenog poslodavca percipiraju kao najpoželjnijeg. Stoga smatram da je ovo zaista relevantno istraživanje na osnovu kojeg su dodijeljene prestižne nagrade“, izjavio je Edin Mehić,  direktor kompanije Kolektiv d.o.o..

Poslujući u skladu sa strategijom upravljanja održivošću Raiffesen banka ima obavezu promicati odgovorno bankarstvo. Iz ovakvog pristupa proističu i vrijednosti koje Banka njeguje u odnosima sa svojim zaposlenicima prepoznajući i cijeneći ih kao važan resurs i ključ za uspjeh, što, iz godine u godinu, kao rezultat ima izvrsnost u poslu i lojalan tim koji ide u istom smijeru.

 

Preuzaet sa: Profitiraj.ba

 

Povezani članci

Addiko Blic gotovinski krediti do 40 hiljada KM

Addiko Blic gotovinski krediti do 40 hiljada KM 0

BANJALUKA, Addiko Bank Banja Luka pokrenula je novu kampanju Blic gotovinskih kredita sa iznosom do

Tuzla bogatija za još jednu poslovnicu Raiffeisen banke

Tuzla bogatija za još jednu poslovnicu Raiffeisen banke 0

Tuzla je od danas bogatija za još jednu poslovnicu Raiffeisen banke koja se nalazi u

Sigurnije plaćanje Sberbank BH karticama putem interneta

Sigurnije plaćanje Sberbank BH karticama putem interneta 0

SARAJEVO,  Sberbank BH je implementirala vodeći sigurnosni standard 3D Secure sistem kojim je značajno unaprijeđena

Komentari