Novac.ba | Homepage
Raiffeisen banka podržala nastavak izgradnje centra SUMERO

Raiffeisen banka podržala nastavak izgradnje centra SUMERO

0 Comments 🕔22.Oct 2014

Direktor Raiffeisen banke, Karlheinz Dobnigg je u utorak, zajedno sa predstavnicima drugih kompanija partnera projekta, posjetio Centar za osnaživanje i rehabilitaciju osoba s invaliditetom u Vogošći.

Raiffeisen banka je, i ove godine, u saradnji sa Savezom organizacija za podršku osobama s intelektualnim teškoćama FBiH – SUMERO, kroz donaciju, podržala nastavak izgradnje ovog Centra čija će se djelatnost bazirati na individualnom pristupu, te podršci osobama s invaliditetom i njihovim porodicama, kao i na efikasnijoj integraciji osoba sa invaliditetom u društvenu zajednicu, a čime će se unaprijediti kvalitet njihovog života.

„Kroz višegodišnju saradnju sa SUMEROM, nastojimo pronaći najbolji način za podršku onima kojima je to najpotrebnije. Naime, jedno od naših strateških opredjeljenja je podrška projektima od društvenog značaja, usmjerenim na najosjetljivije kategorije stanovništva“ , izjavio je Karlheinz Dobnigg, direktor Raiffeisen banke, istaknuvši posebno zadovoljstvo što je Banka u prilici podržati projekte od opšteg društvenog značaja kao što je izgradnja Centra za osnaživanje i rehabilitaciju osoba s invaliditetom, koji će olakšati život ove populacije, te dodao: „Naša želja je da i drugim privrednim subjektima budemo primjer, odnosno da ih potaknemo da i oni pruže podršku završetku izgradnje ovog Centra“.

Saradnja Raiffeisen banke i saveza SUMERO traje još od 2005. godine i od tada Banka, kako kroz finansijsku, tako i kroz druge vidove podrške, podržava rad i redovne aktivnosti ove organizacije. U okviru navedenog podržala je izgradnju pomenutog Centra, za šta je još u prvoj fazi izdvojila značajna novčana sredstva, nastavljajući podršku i u kasnijim godinama. Saradnja sa Savezom se iz godine u godinu širila, te su do sada implementirani brojni projekti u oblasti podrške osobama s invaliditetom. U skladu s tim, podsjećamo da je Banka, u okviru ove saradnje, i radno angažovala osobe sa invaliditetom, učestvujući time u socijalnoj integraciji i uključivanju ovih osoba u ekonomske tokove našeg društva.

 

Preuzeto sa: Indikator.ba

Povezani članci

Addiko Blic gotovinski krediti do 40 hiljada KM

Addiko Blic gotovinski krediti do 40 hiljada KM 0

BANJALUKA, Addiko Bank Banja Luka pokrenula je novu kampanju Blic gotovinskih kredita sa iznosom do

Tuzla bogatija za još jednu poslovnicu Raiffeisen banke

Tuzla bogatija za još jednu poslovnicu Raiffeisen banke 0

Tuzla je od danas bogatija za još jednu poslovnicu Raiffeisen banke koja se nalazi u

Sigurnije plaćanje Sberbank BH karticama putem interneta

Sigurnije plaćanje Sberbank BH karticama putem interneta 0

SARAJEVO,  Sberbank BH je implementirala vodeći sigurnosni standard 3D Secure sistem kojim je značajno unaprijeđena

Komentari