Novac.ba | Homepage
Rebrending proces Hypo banke u BiH završava 31.oktobra

Rebrending proces Hypo banke u BiH završava 31.oktobra

0 Comments 🕔13.Oct 2016

Belma Sekavić-Bandić, izvršna direktorica Hypo Alpe-Adria-Bank d.d. izjavila je da rebrending proces u Bosni i Hercegovini završava 31. oktobra kada će banka uvesti novi brend – Addiko.

– Paralelno sa kreiranjem novog vizualnog identiteta interno smo uradili mnogo na optimizaciji poslovnih procesa, prilagođavanju kreditnih politika, pa i segmentaciji klijenata te prilagođavanju organizacione strukture i pojačanjima u ljudskim resursima – izjavila je Sekavić-Bandić u intervjuu magazinu Banke & Biznis.

Po njenim riječima, Hypo ima dobru infrastrukturu, dosta veliku mrežu poslovnih jedinica i predane zaposlenike.

– Banka je do prošle godine prolazila kroz turbulentno razdoblje, planski smanjivala aktivu i prošla sveobuhvatno restrukturiranje. Osnovna stvar koja ju izdvaja od konkurencije je novi start, novi početak koji joj je pružen. Promjenom vlasničke strukture banke iz državnog vlasništva Republike Austrije u vlasništvo američkog Advent Internationala i  Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) dobili smo priliku da se u potpunosti ponovno fokusiramo na klijente i nanovo gradimo svoju poziciju na tržištu – ističe izvršna direktorica Hypo Alpe-Adria-Bank d.d.

Dodaje kako se može reći da je uspješno riješeno pitanje kredita sa valutnom klauzulom u švicarskim francima koji su opterećivali banku u proteklom periodu.

– Novi vlasnici su nam otvorili i nove mogućnosti u rješavanju ovoga pitanja. Projekt konverzije se provodi pod direktnom nadležnošću predsjednice uprave banke, Sanele Pašić. Implementacija ovoga rješenja je za nas veoma važna i svakako možemo biti zadovoljni činjenicom da je do sada skoro tri četvrtine klijenata prihvatilo ponuđeno rješenje banke ili je u završnoj fazi realizacije. Sada umjesto klijenata koji su imali problem, poslujemo sa klijentima  koji su rasterećeni i zadovoljni postignutim rješenjem – navodi Belma Sekavić-Bandić za magazin Banke & Biznis.

Izvor: Biznis.ba / FENA

Povezani članci

Addiko Blic gotovinski krediti do 40 hiljada KM

Addiko Blic gotovinski krediti do 40 hiljada KM 0

BANJALUKA, Addiko Bank Banja Luka pokrenula je novu kampanju Blic gotovinskih kredita sa iznosom do

Tuzla bogatija za još jednu poslovnicu Raiffeisen banke

Tuzla bogatija za još jednu poslovnicu Raiffeisen banke 0

Tuzla je od danas bogatija za još jednu poslovnicu Raiffeisen banke koja se nalazi u

Sigurnije plaćanje Sberbank BH karticama putem interneta

Sigurnije plaćanje Sberbank BH karticama putem interneta 0

SARAJEVO,  Sberbank BH je implementirala vodeći sigurnosni standard 3D Secure sistem kojim je značajno unaprijeđena

Komentari