Novac.ba | Homepage
Savjeti kako uštediti novac u toku kupovine hrane

Savjeti kako uštediti novac u toku kupovine hrane

0 Comments 🕔19.Nov 2013

Novac koji se potroši na hranu u toku mjeseca može iznositi i do pola jedne prosječne plate u Bosni i Hercegovini. Ipak, postoji nekoliko stvari koje se mogu uzeti u obzir kako bi se sačuvao teško zarađeni novac. Savjeti kako uštediti novac u toku kupovine hrane će svakako pomoći, a bez obzira na to koliko osoba zarađuje, svima se savjetuje da se pridržavaju ovih prijedloga.

Jedan od najlakših načina kako sačuvati novac na hrani jeste spremanje hrane od kuće i nošenje na posao. Kupujući jelo svaki dan, osoba može premašiti svoju novčanu granicu. Ručak od kuće je mnogo jeftinija, a ponekad i zdravija opcija. Primjeri hrane mogu biti i supa u termos boci, kao i priprema salate i dresinga za nju.

Odlazak na svakodnevne kafe može uticati na novčano stanje i te kako. Savjetuje se prestanak pijenja kafe i uvođenja svježih sokova ili vode. Ukoliko nije moguće odustati od kafe, mogu se piti i čajevi koji u sebi sadrže kofein. Na poslu, umjesto naručivanja kafe, može se ponijeti termos boca sa svježe skuhanom kafom.

Oni koji imaju komad zemlje, a koji je pogodan za baštu mogu saditi svoje lično povrće i voće. Čak nije ni potrebno da to bude, saditi se može i na balkonu u saksijama. Za one koji žele ovo uraditi savjetuje se da prvo sade manje biljke kao što su začinske biljke, a onda kasnije i druge, veće. Ne samo da će takva hrana biti ukusnija, već će se sačuvati i dosta novca.

Posjeta pijacama koje imaju veliki izbor svježeg voća i povrća je svakako bolje od kupovine voća i povrća u supermarketu. Savjet koji će mnogima dobro doći jeste i da posjete pijacu sat vremena prije zatvaranja jer dosta prodavaca snizi cijene svojim proizvodima.

Svaki supermarket u Bosni i Hercegovini ima svoje letke i prospekte na kojima su svakodnevne akcije hrane. Svi oni koji žele uštediti bi obavezno trebali pratiti ove akcije i kupovati hranu u toku njih. Osim toga, gotova hrana u supermarketima je jeftinija i do 50 procenata poslije 21 sat.

Načina za uštedu ima mnogo samo treba biti maštovati i pratiti akcije koje se svakodnevno nude.

Povezani članci

oglasi-test

oglasi-test 0

OGLASI: ------------------- -------------------

Ovo je šest ključnih razloga zbog kojih nikako ne uspijevate uštedjeti novac

Ovo je šest ključnih razloga zbog kojih nikako ne uspijevate uštedjeti novac 0

Kada se radi o financijama, afirmacije, želja za učenjem i pozitivan stav su veliki plus. No

Moguće subvencije za solarne panele na kućama?

Moguće subvencije za solarne panele na kućama? 0

BiH može u narednom periodu iz fondova namijenjenih za suzbijanje klimatskih promjena povući nekoliko desetina

Komentari