Novac.ba | Homepage
Savjeti kako uštediti novac u toku kupovine hrane

Savjeti kako uštediti novac u toku kupovine hrane

0 Comments 🕔19.Nov 2013

Novac koji se potroši na hranu u toku mjeseca može iznositi i do pola jedne prosječne plate u Bosni i Hercegovini. Ipak, postoji nekoliko stvari koje se mogu uzeti u obzir kako bi se sačuvao teško zarađeni novac. Savjeti kako uštediti novac u toku kupovine hrane će svakako pomoći, a bez obzira na to koliko osoba zarađuje, svima se savjetuje da se pridržavaju ovih prijedloga.

Jedan od najlakših načina kako sačuvati novac na hrani jeste spremanje hrane od kuće i nošenje na posao. Kupujući jelo svaki dan, osoba može premašiti svoju novčanu granicu. Ručak od kuće je mnogo jeftinija, a ponekad i zdravija opcija. Primjeri hrane mogu biti i supa u termos boci, kao i priprema salate i dresinga za nju.

Odlazak na svakodnevne kafe može uticati na novčano stanje i te kako. Savjetuje se prestanak pijenja kafe i uvođenja svježih sokova ili vode. Ukoliko nije moguće odustati od kafe, mogu se piti i čajevi koji u sebi sadrže kofein. Na poslu, umjesto naručivanja kafe, može se ponijeti termos boca sa svježe skuhanom kafom.

Oni koji imaju komad zemlje, a koji je pogodan za baštu mogu saditi svoje lično povrće i voće. Čak nije ni potrebno da to bude, saditi se može i na balkonu u saksijama. Za one koji žele ovo uraditi savjetuje se da prvo sade manje biljke kao što su začinske biljke, a onda kasnije i druge, veće. Ne samo da će takva hrana biti ukusnija, već će se sačuvati i dosta novca.

Posjeta pijacama koje imaju veliki izbor svježeg voća i povrća je svakako bolje od kupovine voća i povrća u supermarketu. Savjet koji će mnogima dobro doći jeste i da posjete pijacu sat vremena prije zatvaranja jer dosta prodavaca snizi cijene svojim proizvodima.

Svaki supermarket u Bosni i Hercegovini ima svoje letke i prospekte na kojima su svakodnevne akcije hrane. Svi oni koji žele uštediti bi obavezno trebali pratiti ove akcije i kupovati hranu u toku njih. Osim toga, gotova hrana u supermarketima je jeftinija i do 50 procenata poslije 21 sat.

Načina za uštedu ima mnogo samo treba biti maštovati i pratiti akcije koje se svakodnevno nude.

Povezani članci

Ovo je šest ključnih razloga zbog kojih nikako ne uspijevate uštedjeti novac

Ovo je šest ključnih razloga zbog kojih nikako ne uspijevate uštedjeti novac 0

Kada se radi o financijama, afirmacije, želja za učenjem i pozitivan stav su veliki plus. No

Moguće subvencije za solarne panele na kućama?

Moguće subvencije za solarne panele na kućama? 0

BiH može u narednom periodu iz fondova namijenjenih za suzbijanje klimatskih promjena povući nekoliko desetina

Platne kartice meta lopova

Platne kartice meta lopova 0

BANJALUKA - Bez obzira na sisteme zaštite, u proteklih godinu i po ukupno je bilo

Komentari