Novac.ba | Homepage
Soros seli investicije u Evropu i Aziju

Soros seli investicije u Evropu i Aziju

0 Comments 🕔18.Feb 2015

Soros Fund Management, porodična kompanija milijardera Georga Sorosa, smanjila je ulaganja u Sjedinjenim Američkim Državama i okrenula se globalnim tržištima.

Soros, koji upravlja imovinom od 30 milijardi dolara, usmjerio je oko dvije milijarde u kompanije na evropskom i azijskom tržištu.

Prinos im je prošle godine iznosio oko 8 odsto, dok su u ovoj godini do sada ostvarili porast od 1,5 odsto, saznaje Bloomberg iz neimenovanog izvora, jer podaci nisu objavljeni pošto se radi o privatnoj firmi.

I ostali veći ulagači takođe polako sele ulaganja na ostala tržišta, što je podstaknuto padom cijena nafte koji je uticao na poslovanje energetskih firmi.

Osim toga, velika su očekivanja od programa kupovine obveznica Evropske centralne banke, a očekuju se i solidne zarade evropskih kompanija.

Appaloosa Management smanjio je izloženost američkim akcijama u posljednjem kvartalu 2014. za 2,74 milijarde dolara, što je pad od 40 odsto. Moore Capital management imao je u američkim akcijama 2,3 milijarde dolara, što je smanjenje od 25 procenata u odnosu na septembar prošle godine.

Indeks evropskih akcija Stoxx Europe 600 u januaru je zabilježio najveći rast od 1989. i porastao je za 7,3 odsto, dok je od početka godine njegova vrijednost viša za 11 odsto.
Preuzeto sa: capital.ba

Povezani članci

Smanjen trgovinski deficit

Smanjen trgovinski deficit 0

SARAJEVO - Savjet ministara BiH usvojio je Analizu spoljnotrgovinske razmjene BiH za period januar-septembar 2016.

‘Štampanje’ novca samo bi izazvalo destabilizaciju

‘Štampanje’ novca samo bi izazvalo destabilizaciju 0

Problemi Bosne i Hercegovine nisu monetarni, nego realni, zbog čega bilo kakvo "štampanje novca" ne

Prosječna bh. porodica u banci zadužena više od 7.000 KM

Prosječna bh. porodica u banci zadužena više od 7.000 KM 0

Prema podacima Centralne banke BiH, ukupna vrijednost kredita koje bh. stanovništvo otplaćuje iznosi blizu 8,5

Komentari