Novac.ba | Homepage
Sparkasse Bank prva banka sa beskontaktnim MasterCard debitnim karticama

Sparkasse Bank prva banka sa beskontaktnim MasterCard debitnim karticama

0 Comments 🕔15.Sep 2014

Prateći svjetske trendove u inovativnim rješenjima u kartičnom poslovanju, Sparkasse Bank je i ovaj put prva banka koja će na tržište BiH lansirati tri nove MasterCard kartice opremljene inovativnom MasterCard beskontaktnom platnom tehnologijom.

Posebno treba istaći najbolji spoj dizajna i funkcionalnosti kada su u pitanju potpuno nove MasterCard Debit i MasterCard Gold Debit kartice, kao i unaprijeđena MasterCard Poklon kartica.

MasterCard beskontaktna platna tehnologija omogućava brza, sigurna i jednostavna plaćanja na svim prodajnim lokacijama koje podržavaju ovaj moderni vid plaćanja, a koja su lako prepoznatljiva po čitačima za beskontaktno plaćanje. Beskontaktna plaćanja u iznosu do 30 KM se obavljaju jednostavnim prislanjanjem kartice na beskontaktni čitač i bez unošenja PIN koda – dovoljno je da korisnik sačeka par sekundi na svjetlosni i zvučni signal sa čitača koji označavaju da je transakcija uspješno obavljena. Za plaćanja većih iznosa postupak je isti, ali je tada potrebno unijeti PIN kod.

“MasterCard beskontaktna platna tehnologija predstavlja brzo, praktično i sigurno platno rješenje koje unaprjeđuje svakodnevno iskustvo kupovine i stil života korisnika. Naša dosadašnja iskustva su pokazala da su tržišta na kojima je ova platna metoda ušla u široku primjenu doživjela neku vrstu revolucije i drago nam je što je BiH od danas dio rastuće porodice zemalja gde je omogućeno beskontaktno plaćanje. U ime kompanije MasterCard, želio bih da se zahvalim našem partneru, Sparkasse Bank, na tome što je prepoznala potrebu korisnika kartica za inovacijama u plaćanju i što je implementirala MasterCard beskontaktnu tehnologiju u tri različita proizvoda, čime će biti zadovoljene različite potrebe klijenata, a uvjeren sam da će svi učesnici u platnom procesu rado prihvatiti ovaj moderan način plaćanja“, kaže Artur Turemka, izvršni direktor za balkanski region kompanije MasterCard.

Novokreirana MasterCard Debit kartica omogućava podizanje gotovine bez naknade na bankomatima Sparkasse Bank, kao i na 7.000 bankomata Erste i Sparkasse grupacije širom Evrope, kupovinu bez naknade na svim prodajnim mjestima, kao i najpovoljniju naknadu za podizanje gotovine na svim bankomatima drugih banaka unutar BiH.

MasterCard Debit kartica se može koristiti prilikom online rezervacija, tako da korisnicima ove kartice nije potrebna kreditna kartica kada rezervišu hotelski smeštaj, avio karte, rent-a-car usluge i slično. Također, ova kartica se može koristiti na internetu za plaćanja bez naknade kod internet trgovaca koji na svojim stranama imaju oznaku MasterCard SecureCode™, što je potvrda bezbjednosti tog trgovca.

Druga potpuno nova MasterCard Gold Debit kartica pripada grupi Premium (Gold i Platinum) kartičnih proizvoda, i korisnicima također omogućava da plaćaju putem MasterCard beskontaktne platne tehnologije. Ona omogućava besplatno podizanje gotovine na bankomatima svih banaka unutar BiH i na 7.000 bankomarata Erste i Sparkasse grupe širom Evrope.

Također, njena posebnost se ogleda kroz niz drugih prednosti kao što su, besplatan pristup poslovnom salonu Međunarodnog aerodroma u Sarajevu i Beču za vrijeme čekanja leta, bez obzira na aviokompaniju, tip ili klasu putovanja, te osiguranje imaoca kartice kako slijedi:

• smrt usljed bolesti i nezgode sa osiguranom sumom do 6.000 KM,

• troškovi finansijskog gubitka sa osiguranom sumom do 1.000 KM,

• troškovi ponovnog izdavanja kartice sa osiguranom sumom do 100 KM.

Treća, unaprijeđena MasterCard poklon kartica nije personalizovana na ime kupca i nudi mogućnost dopunjavanja kartice, podizanje gotovine na svim bankomatima uz najnižu proviziju u BiH. Ova poklon kartica također omogućava korisnicima da plaćaju beskontaktno, a može se koristiti i za plaćanja na internetu. MasterCard poklon kartica se izdaje u prigodno dizajniranoj koverti i predstavlja lijep i praktičan poklon za sve prilike.

“Uvođenjem nove dvije debitne kartice kao i obogaćivanjem postojeće poklon kartice, pored već postojećih kartica za plaćanje na 12 rata bez kamata i naknada, te klasične kreditne kartice, naša lepeza kartičnih proizvoda postala je najkompletnija u BiH. Sa navedenim novitetima iz segmenta debitnih kartica omogućili smo svim našim sadašnjim i budućim klijentima odabir baš one kartice koja je prilagođena njihovim potrebama, navikama, te životnom stilu. Stalnim inovacijama i širenjem ponude naših proizvoda i usluga, nastojimo održati status inovativne Banke. Da na ovome nećemo stati, dokaz su i noviteti koje naši klijenti mogu očekivati, već na jesen ove godine”, izjavila je Alma Kratovac, direktorica Sektora za poslovanje sa stanovništvom Sparkasse Bank.

Preuzeto sa: Profitiraj.ba

Povezani članci

Addiko Blic gotovinski krediti do 40 hiljada KM

Addiko Blic gotovinski krediti do 40 hiljada KM 0

BANJALUKA, Addiko Bank Banja Luka pokrenula je novu kampanju Blic gotovinskih kredita sa iznosom do

Tuzla bogatija za još jednu poslovnicu Raiffeisen banke

Tuzla bogatija za još jednu poslovnicu Raiffeisen banke 0

Tuzla je od danas bogatija za još jednu poslovnicu Raiffeisen banke koja se nalazi u

Sigurnije plaćanje Sberbank BH karticama putem interneta

Sigurnije plaćanje Sberbank BH karticama putem interneta 0

SARAJEVO,  Sberbank BH je implementirala vodeći sigurnosni standard 3D Secure sistem kojim je značajno unaprijeđena

Komentari