Novac.ba | Homepage
Štednja novca prilikom večernjeg izlaska

Štednja novca prilikom večernjeg izlaska

0 Comments 🕔22.Oct 2013

Napetost raste svaki put pred izlazak u noćni život, a pogotovo kada osoba ima određeni iznos novca koji može potrošiti. Ukoliko je osoba sa partnerom to odmah znači da se račun dupla, pa oni koji su na budžetu moraju probati različite metode uštede. Evo nekoliko načina na koje se može uštediti prilikom izlaska na sastanak ili u provod.

Prije svakog izlaska idealno bi bilo kada se ne bi nosile kartice već samo novac. Ovo znači da osoba neće biti u iskušenju da troši više nego što treba. Savjetuje se da se uvijek ima viška novca za neke nepredviđene troškove, kao na primjer plaćanje taksija do kuće.

Idealno bi bilo kada bi osoba dolazila u isto vrijeme kad i prijatelji, jer će na taj način izbjeći plaćanje više pića dok čeka na ostatak društva. Osim ovoga, sa prijateljima se može dogovoriti i oko prevoza kako bi se izbjegao plaćati skupocjeni taksi. Čak i spavanje kod prijatelja dolazi u obzir.

Danas se može pronaći jako mnogo kupona na različite stvari pa tako i za restorane i kafiće. Sa ovim kuponima se mogu dobiti pića ili jela po dosta nižoj cijeni. Neki kafići i klubovi imaju i kartice koje dobijaju njihovi stalni gosti, a sa njima se može sačuvati pravo malo bogatstvo.

Predlaže se da se na skuplja mjesta ide tek pri kraju večeri jer će se osoba zasititi svega, pa joj neće biti potrebno piće, a ni hrana. Prilikom naručivanja pića u društvu, ne bi bilo loše naručiti flašu na primjer vina, jer nekada to bude jeftinija varijanta od naručivanja samo čaše.

Kako većina ljudi izlazi petkom i subotom, mnogi klubovi imaju različite pogodnosti kojima mame goste i radnim danima. Srijedom i četvrtkom cijene mogu biti snižene, a provod još bolji.

Ukoliko se izlazi sa partnerom, partner sigurna zna kakva je trenutna finansijska situacija pa neće naručivati ništa skupo.

Štednja novca prilikom izlaska ne mora uticati na provod i dobar ishod večeri. Potrebno je opustiti se i uživati u večeri sa partnerom ili prijateljima.

Povezani članci

oglasi-test

oglasi-test 0

OGLASI: ------------------- -------------------

Ovo je šest ključnih razloga zbog kojih nikako ne uspijevate uštedjeti novac

Ovo je šest ključnih razloga zbog kojih nikako ne uspijevate uštedjeti novac 0

Kada se radi o financijama, afirmacije, želja za učenjem i pozitivan stav su veliki plus. No

Moguće subvencije za solarne panele na kućama?

Moguće subvencije za solarne panele na kućama? 0

BiH može u narednom periodu iz fondova namijenjenih za suzbijanje klimatskih promjena povući nekoliko desetina

Komentari