Novac.ba | Homepage
Štednja novca uz malo dijete

Štednja novca uz malo dijete

0 Comments 🕔23.Oct 2013

Ljudi koji planiraju imati djecu najviše se boje da li će imati dovoljno novca za sve njihove potrebe i da li će im pružiti neko normalno djetinjstvo. Iako neki razmišljaju o ovome, drugi to i ne rade pa opet imaju djecu koja su sretna i kojoj ništa ne fali. Postoji dosta stvari koje djeci treba, ali postoji i dosta načina na koje se to njima i može pružiti. Evo kako uštediti novac uz malo dijete:

Upotreba platnenih pamučnih pelena je dobra za djecu, okruženje, kao i stanje u novčaniku. Iako je potrebno malo više vremena kako bi se one oprale i stavile na dijete, one su svakako isplativije od drugih vrsta pelena.

One se mogu kupiti u svakoj trgovini, a mogu se čak i posuditi od nekoga čije ih je dijete preraslo. Djetetu je potrebno oko godinu dana ili manje da ostavi pelene i da se navikne na tutu. Naravno, povremene nezgode se znaju desiti, ali sve je stvar navike. Na ovaj način, dijete će brže prestati koristiti pelene, što će uštediti novca na pranju istih i kupovini.

Formula je skupa, ali malo više hrane za novu majku nije. Osim ako osoba nema nekih medicinskih problema, dojenje je najjeftiniji i najbolji način da se prehrani beba. Dijete će imati manje prehlada, a i razviće se jedinstvena veza između majke i djeteta na ovaj način. Početak nikada nije lagan, ali jednom kada beba uđe u ritam onda je mnogo lakše.

Mnogi roditelji žele pružiti sve svom djetetu pa kupuju stvari koje zaista nisu potrebne, a koje vide na reklamama. Kada se ide u kupovinu, savjetuje se kupovina isključivo stvari koje su zaista potrebne djetetu. Najbolji način kako da se roditelji pridržavaju ovoga jeste da sastave listu potrebnih namirnica prije svake kupovine. Takođe, u toku kupovine potrebno je naučiti dijete da ne može dobiti sve što vidi.

Štednja novca uz malo dijete nije laka, ali je ostvariva. Uz pomoć ovih savjeta porodica će vrlo brzo uštediti novac.

Povezani članci

oglasi-test

oglasi-test 0

OGLASI: ------------------- -------------------

Ovo je šest ključnih razloga zbog kojih nikako ne uspijevate uštedjeti novac

Ovo je šest ključnih razloga zbog kojih nikako ne uspijevate uštedjeti novac 0

Kada se radi o financijama, afirmacije, želja za učenjem i pozitivan stav su veliki plus. No

Moguće subvencije za solarne panele na kućama?

Moguće subvencije za solarne panele na kućama? 0

BiH može u narednom periodu iz fondova namijenjenih za suzbijanje klimatskih promjena povući nekoliko desetina

Komentari