Novac.ba | Homepage
Telenor otvara svoju banku

Telenor otvara svoju banku

0 Comments 🕔10.Sep 2014

BEOGRAD, Mobilni operater „Telenor“  zvanično otvara svoju banku. Specifičnost Telenor banke biće onlajn mobilno bankarstvo, a klijenti će sa bankomata ne samo moći da podižu novac, već i da ga deponuju.

Usluge nove banke moći će da koriste svi građani, bez obzira da li im je mobilni telefon u Telenorovoj mreži ili kod nekog drugog mobilnog operatera.

Inače, Telenor posluje na tržištu Srbije od 2006, i ima 3,1 milion korisnika. Tokom prošle godine Telenor je preuzeo 100 odsto akcija KBC banke. Tada je iz ove kompanije najavljeno da će raditi na pružanju i razvijanju usluga iz elektronskog mobilnog bankarstva.

Kako je ranije najavljeno, ova banka u svojoj ponudi neće imati stambene i hipotekarne kredite, već će se fokusirati na potrošačke usluge, transakcije i razna plaćanja, dok će klijenti moći da otvore tekuće račune, dobiju kartice i da imaju lak pristup najsavremenijim bankomatima.

U ovaj projekat izgradnje i pokretanje banke Telenor je uložio oko 40 miliona evra. A ta investicija obuhvata proces preuzimanja KBC banke, kao i finansijsku podršku dok nova banka ne dostigne pozitivno poslovanje, kao i nabavku informacionih tehnologija i najsavremenijih bankomata.

 

Preuzeto sa: Capital.ba

Povezani članci

Poboljšana procjena rasta američkog BDP-a u trećem kvartalu

Poboljšana procjena rasta američkog BDP-a u trećem kvartalu 0

WASHINGTON - Američko gospodarstvo u trećem je kvartalu poraslo snažnije nego što se prvotno procijenilo

Smanjen trgovinski deficit

Smanjen trgovinski deficit 0

SARAJEVO - Savjet ministara BiH usvojio je Analizu spoljnotrgovinske razmjene BiH za period januar-septembar 2016.

Indeksi i dalje tonu, firme bježe sa berze

Indeksi i dalje tonu, firme bježe sa berze 0

BANJALUKA - Ukupan promet na dvije berze u BiH u prvoj polovini ove godine uzletio

Komentari