Novac.ba | Homepage
Trebinje: Gradi se desetak novih hotela i motela

Trebinje: Gradi se desetak novih hotela i motela

0 Comments 🕔03.Jun 2015

Skoro na svakom koraku je hotel, ali slobodnih soba nema. To je trebinjskim ugostiteljima dalo vjetar u leđa pa su se masovno počeli baviti gradnjom novih smještajnih kapaciteta na jugu države.

Ukupan broj ležajeva procjenjuje se na oko hiljadu i po, od čega je 800 ležajeva zvaničnih prijavljenih koji redovno uplaćuju boravišnu taksu.
“Možemo reći da se u Trebinju planira izgraditi još kapaciteta, zvanično imamo najave za još oko 200”, kaže Žarko Vico iz Turističke organizacije Trebinja.

A trenutno se u Trebinju gradi desetak novih hotela i motela. Iako su smještajni kapaciteti popunjeni samo u toku ljetnih mjeseci, investitori ulažu i po nekoliko miliona maraka. A sve te nove i luksuzne sobe zimi će “zjapiti” prazne, pokazuju zvanični podaci turističke organizacije. Ipak, vlasnici hotela imaju drugačiju računicu.

“Mnogo novca je uloženo u naš hotel. Radi se o dugoročnoj investiciji. Naš hotel je luksuznog tipa ali obzirom da je Trebinje zagazilo već na mapu evropski poznatih turističkih destinacija nadamo se iskreno da će naša investicija biti opravdana”, kaže hotelijer Maja Kovač.

Kroz Trebinje u toku sezone prođe po nekoliko stotina hiljada turista. Međutim, većina njih se u gradu na Trebišnjici zadrži samo nekoliko sati. Gosti iz Srbije su i dalje najpoželjniji posjetioci, a odmah iza njih našli su se Južnokoreanci, Rusi i Grci koji u Trebinje dolaze na nekoliko dana, dobro se provode i što je najvažnije široke su ruke, kažu gradski ugostitelji.
Izvor: ATV

Povezani članci

oglasi-test

oglasi-test 0

OGLASI: ------------------- -------------------

Ovo je šest ključnih razloga zbog kojih nikako ne uspijevate uštedjeti novac

Ovo je šest ključnih razloga zbog kojih nikako ne uspijevate uštedjeti novac 0

Kada se radi o financijama, afirmacije, želja za učenjem i pozitivan stav su veliki plus. No

Moguće subvencije za solarne panele na kućama?

Moguće subvencije za solarne panele na kućama? 0

BiH može u narednom periodu iz fondova namijenjenih za suzbijanje klimatskih promjena povući nekoliko desetina

Komentari