Novac.ba | Homepage
Tri osiguravajuća društva iz RS potpisala sporazum o bržoj naplati šteta

Tri osiguravajuća društva iz RS potpisala sporazum o bržoj naplati šteta

0 Comments 🕔27.Jul 2016

Direktori Drina osiguranja iz Milića, Brčko gas osiguranja i Nešković osiguranja iz Bijeljine potpisali su danas, 26. jula, u Banjaluci Sporazum o uslužnom rješavanju materijalnih šteta iz osnova autoodgovornosti, prvi ovakve vrste na prostoru Republike Srpske, a koji će osiguranicima omogućiti bolje tretiranje i brže rješavanje odštetnih zahtjeva. Sporazum su potpisali direktor Drina osiguranja Milomir Durmić, Brčko gas osiguranja Cvijetin Softić i Nešković osiguranja Milenko Mišanović i obavezali se da će direktno obrađivati i isplaćivati štete svojim osiguranicima ukoliko je štetni događaj izazvao osiguranik jednog od ova tri društva, a po polisi iz autoodgovornosti.

Durmić je nakon potpisivanja novinarima rekao da Sporazum podrazumijeva da osiguravajuće kuće svojim osiguranicima mogu direktno obrađivati i isplaćivati odštetne zahtjeve, nakon čega će se osiguravajuća društva unutar sebe inkasirati, dok su se ranije oštećeni morali obraćati društvu čiji je osiguranik pričinio štetu.

– Ovime će se osiguranik obraćati svojoj poznatoj osiguravajućoj kući sa kojom je i zaključio polisu – pojasnio je Durmić.

On je naglasio da su ova tri osiguravajuća društva sklopila sporazum, jer je riječ o društvima koja u Srpskoj posluju već 20 godina, najbrže i najbolje isplaćuju odštetne zahtjeve, te nemaju problema sa kapitalom i tehničkim rezervama.

Prema njegovim riječima, kada osiguranik pretrpi štetu obrati se svom osiguravajućem društvu i ukoliko je krivac za udes osiguranik nekog od ovih društava, osiguranje direktno obrađuje i isplaćuje zahtjev, a društva unutar sebe naplaćuju.

Direktor Nešković osiguranja Milenko Mišanović rekao je da je ovo prvi sporazum ove vrste u Srpskoj, koji se zaključuje prvenstveno u interesu osiguranika.

Direktor Brčko gas osiguranja Cvijetin Softić rekao je da je sporazum zaključen na bazi međusobnog povjerenja ova tri društva.

 

Izvor: Indikator.ba

Povezani članci

Nova tri osiguravatelja agresivna u borbi za pozicije na bh. tržištu

Nova tri osiguravatelja agresivna u borbi za pozicije na bh. tržištu 0

Tri nova osiguravajuća društva u Bosni i Hercegovini, osnovana u ovoj godini, zauzimaju svoje pozicije

Dragan Šumatić novi direktor Atos osiguranja

Dragan Šumatić novi direktor Atos osiguranja 0

Dragan Šumatić, diplomirani ekonomista iz Doboja, imenovan je za generalnog direktora Atos osiguranja (nekadašnje Bobar

Tržište osiguranja RS poraslo za 11 odsto

Tržište osiguranja RS poraslo za 11 odsto 0

BANJALUKA, Tržište osiguranja Republike Srpske zabilježilo je rast u prvih sedam mjeseci ove godine od

Komentari