Novac.ba | Homepage
‘Tuš’ ide u stečaj i odnosi milione KM?

‘Tuš’ ide u stečaj i odnosi milione KM?

0 Comments 🕔18.Feb 2015

Privremeni stečajni upravnik preduzeća “Tuš Trade” Bihać će Opštinskom sudu u Bihaću predložiti da u ovom preduzeću bude pokrenut stečajni postupak, nakon čega će ovaj sud donijeti konačnu odluku.

Naime, tom sudu je u prošli petak dostavljen kompletan izvještaj o stanju u ovom preduzeću, te će u roku od nekoliko dana biti zakazano ročište nakon čega će biti odlučeno može li ova firma ići u stečaj ili ne.

Pokretanjem stečajnog postupka u ovoj firmi, koja je poslovala u okviru slovenačkog trgovačkog lanca “Tuš” koji se povukao sa bh. tržišta i ostao dužan domaćim dobavljačima oko 20 miliona maraka, obistinili bi se strahovi domaćih firmi kojima je “Tuš” ostao dužan, a koje su mjesecima upozoravale da neće moći naplatiti svoja dugovanja ukoliko dođe do stečaja.

Ipak, jedna od mogućnosti je i da sud odbije prijedlog za pokretanje stečajnog postupka u ovoj firmi ukoliko se potvrdi postojanje založnog prava na zalihe, čime bi bilo jasno da nema imovine i da sud neće prihvatiti zahtjev za pokretanje stečaja.

Iz Spoljnotrgovinske komore BiH ranije su upozorili da kompanija “Tuš” pokušava “na mala vrata” da se izvuče s nelegalno ostvarenom ogromnom dobiti i to putem proglašavanja stečaja firme “Tuš Trade” Bihać, ali i da nadležne institucije gotovo ništa ne rade da to spriječe.
Preuzeto sa: nezavisne.com

Povezani članci

oglasi-test

oglasi-test 0

OGLASI: ------------------- -------------------

Ovo je šest ključnih razloga zbog kojih nikako ne uspijevate uštedjeti novac

Ovo je šest ključnih razloga zbog kojih nikako ne uspijevate uštedjeti novac 0

Kada se radi o financijama, afirmacije, želja za učenjem i pozitivan stav su veliki plus. No

Moguće subvencije za solarne panele na kućama?

Moguće subvencije za solarne panele na kućama? 0

BiH može u narednom periodu iz fondova namijenjenih za suzbijanje klimatskih promjena povući nekoliko desetina

Komentari