Novac.ba | Homepage
Uber zapošljava u Zagrebu i Beogradu

Uber zapošljava u Zagrebu i Beogradu

0 Comments 🕔09.Jul 2015

Da više nije pitanje hoće li firma koja je digla popriličnu prašinu, Uber, doći u ove krajeve, nego kad će doći, pokazuje i činjenica da su na službenoj stranici raspisani konkursi za poslove u Zagrebu, ali i u Beogradu.

Na obe se lokacije zapošljava generalni menadžer, ali se za Hrvatsku dodatno traži menadžer operacija i logistike.

Uberov tim, a tako će biti i u Zagrebu, predvodi generalni menadžer od kojeg se zahtijeva da se fokusira na doseg do novih korisnika, ali i da se bavi operativom te da održava kvalitet Uberovih usluga. Ta osoba nudi podršku vozačima i drugim partnerima, bavi se lokalnim marketingom, upravlja kvalitetom usluga, društvenim mrežama, odnosima s javnošću…

A s obzirom na to da mora istovremeno biti i analitičan i kreativan, imati više od sedam godina iskustva u konsaltingu, investicionom bankarstvu, marketingu i operativnom menadžmentu, očito je da je riječ o zahtjevnoj poziciji te da će biti izazov pronaći osobu koja odgovara svim uslovima. Zauzvrat dobija mnoštvo sati vožnje Uberom, mogućnost da utiče na strateški smjer tvrtke i način transporta uopšte, a tu je i plata o kojoj se može pregovarati ovisno o iskustvu kandidata, piše netokracija.com.

S druge strane, u Zagrebu se traži i menadžer operacije i logistike, čija je uloga povećanje rasta kroz optimizaciju rastućeg broja partnera i vozača. Tačnije, ta osoba radi na poboljšanju korisničkog iskustva i na smanjenju troškova.

Osoba koja dobije ovo radno mjesto radiće s inženjerima u San Francisku kako bi pratila ponašanje vozača i osiguravala njihovu efikasnost. Zadužena je i za treniranje vozača, pravljenje rasporeda, pregovore s partnerima te širenje poslovanja.
Preuzeto sa: seebiz.eu

Povezani članci

oglasi-test

oglasi-test 0

OGLASI: ------------------- -------------------

Ovo je šest ključnih razloga zbog kojih nikako ne uspijevate uštedjeti novac

Ovo je šest ključnih razloga zbog kojih nikako ne uspijevate uštedjeti novac 0

Kada se radi o financijama, afirmacije, želja za učenjem i pozitivan stav su veliki plus. No

Moguće subvencije za solarne panele na kućama?

Moguće subvencije za solarne panele na kućama? 0

BiH može u narednom periodu iz fondova namijenjenih za suzbijanje klimatskih promjena povući nekoliko desetina

Komentari