Novac.ba | Homepage
Ujedinjena Privredna banka Sarajevo od 3. oktobra

Ujedinjena Privredna banka Sarajevo od 3. oktobra

0 Comments 🕔29.Sep 2016

Proces pripajanja Privredne banke Sarajevo BOR banci d.d. Sarajevo u završnoj je fazi, saopćeno je iz banke.

Planirani datum od kojeg Banka nastavlja sa poslovanjem pod jedinstvenim nazivom Privredna banka Sarajevo d.d. Sarajevo je 03.10.2016. godine, odnosno do ovog datuma će biti izvršena kompletna statusna promjena pripajanja Privredne banke Sarajevo d.d. Sarajevo BOR banci d.d. Sarajevo.

Pored sjedišta Banke, koje će se zadržati u Sarajevu, ul. Obala Kulina bana 18, usluge banke će biti dostupne i kroz rad Filijala i Agencija Brčko, Gornji Rahić, Bugojno, Jajce, Donji Vakuf, Goražde, Mostar, Zenica, Tešanj, Usora i Maglaj. Svakodnevna operativna i poslovna komunikacija i dalje će se obavljati na uobičajeni način, a o svim eventualnim promjenama klijenti će biti blagovremeno obaviješteni.

Ujedinjenjem BOR banke d.d. Sarajevo i Privredne banke Sarajevo d.d Sarajevo na tržištu će klijentima biti na raspolaganju snažna i stabilna domaća Banka, sa jakim elementima tradicije, zbog čega je i zadržan sam naziv Privredna banka Sarajevo d.d. Sarajevo, te elementima brzine, efikasnosti i individualnog pristupa, saopšteno je iz banke.

 

Izvor: Indikator.ba

Povezani članci

Konkurencijsko vijeće BiH odobrilo pripajanje PBS-a BOR banci

Konkurencijsko vijeće BiH odobrilo pripajanje PBS-a BOR banci 0

Konkurencijsko vijeće ocijenilo je dopuštenom koncentraciju na tržištu pružanja usluga univerzalnog bankarstva u Bosni i

Spajanje Bor banke i Privredne banke Sarajevo 8. juna

Spajanje Bor banke i Privredne banke Sarajevo 8. juna 0

Privredna banka Sarajevo (PBS) najvjerovatnije će biti pripojena Bor banci 8. juna kada bude održana

Komentari