Novac.ba | Homepage
UniCredit odabrao sedam novih preduzeća za ELITE program Londonske berze

UniCredit odabrao sedam novih preduzeća za ELITE program Londonske berze

0 Comments 🕔27.Apr 2016

UniCredit Bank objavljuje da je odabrano sedam malih i srednjih preduzeća za drugi UniCredit CEE Lounge, inicijativu koja omogućava ambicioznim privatnim kompanijama da ubrzaju svoj rast.

UniCredit CEE Lounge, dio uspješnog ELITE programa Grupe Londonske berze, pokrenut je u decembru prošle godine kada je za sudjelovanje odabrano prvih 14 kompanija. Ove kompanije sada započinju treći od osam glavnih treninga i modula edukacije.

Nakon ovih obećavajućih rezultata, UniCredit će u saradnji sa Londonskom berzom uskoro pokrenuti drugi ELITE UniCredit CEE Lounge u koji će uključiti nove klijente. Time će CEE Lounge obuhvatati 21 kompaniju iz devet zemalja iz mreže UniCredita u centralnoj i istočnoj Evropi. Ove kompanije zajedno imaju milijardu eura ukupnih prihoda i zapošljavaju više od 11.000 ljudi.

Učešće u programu ELITE predstavlja veliku vrijednost za ove klijente, dok ova inicijativa UniCreditu pomaže da unaprijedi svoje usluge klijentima.

-Zadovoljni smo jer kroz program ELITE možemo savjetovati ove klijente na inovativan način. To je jedinstvena prilika za nas da naučimo više o njihovim potrebama i strategijama, dok klijenti imaju mogućnost da nas bolje upoznaju i shvate naše snažne strane, te time potpuno mijenjamo odnos s njima –  izjavio je Enrico Minniti, direktor Korporativnog i investicijskog bankarstva UniCredita za centralnu i istočnu Europu.

Nakon što je pokrenut 2012. godine, ELITE je podržalo više od 320 kompanija iz cijele Evrope. U svojoj rastućoj zajednici, sada broji 150 savjetnika i 90 investitora.

Okruženje ELITE pomaže brzorastućim kompanijama da se bolje upoznaju o različitim opcijama finasiranja i priprema ih za odnose sa investitorima. ELITE također okuplja rastuće kompanije dajući im priliku da inspiriraju jedni druge, razmjenjuju ideje i najbolje prakse i identificiraju međusobne zajedničke poslovne mogućnosti.

Usluge ELITE su kreirane s ciljem da zadovolje pojedinačne potrebe svakog malog i srednjeg poduzeća izabranog za UniCredit CEE Lounge. Grupa UniCredit daje svoj doprinos modulima treninga i usavršavanja, te isugurava pristup vlastitim prilagođenim uslugama podrške.

U drugi UniCredit CEE Lounge uključeni su: Lanaco, kompanija za softverske i kompjuterske usluge iz Bosne i Hercegovine; Hangar 18, kompanija za proizvodnju elektroničke opreme iz Hrvatske; Jidvei, proizvođač vina iz Rumunije; Pro Diagnostic Technology, kompanija za proizvodnju elektroničke opreme iz Slovačke; NiceLabel, kompanija za softverske i kompjuterske usluge iz Slovenije; Uraplastic, industrijska kompanija iz Rusije; i Alteo Group, kompanija za proizvodnju alternativne energije iz Mađarske, saopćeno je iz UniCredit Bank.

Izvor: Biznis.ba / FENA

Povezani članci

Addiko Blic gotovinski krediti do 40 hiljada KM

Addiko Blic gotovinski krediti do 40 hiljada KM 0

BANJALUKA, Addiko Bank Banja Luka pokrenula je novu kampanju Blic gotovinskih kredita sa iznosom do

Tuzla bogatija za još jednu poslovnicu Raiffeisen banke

Tuzla bogatija za još jednu poslovnicu Raiffeisen banke 0

Tuzla je od danas bogatija za još jednu poslovnicu Raiffeisen banke koja se nalazi u

Sigurnije plaćanje Sberbank BH karticama putem interneta

Sigurnije plaćanje Sberbank BH karticama putem interneta 0

SARAJEVO,  Sberbank BH je implementirala vodeći sigurnosni standard 3D Secure sistem kojim je značajno unaprijeđena

Komentari