Novac.ba | Homepage
Uspješna godina UNIQA osiguranja: Rast premije i liderska pozicija u životnim osiguranjima

Uspješna godina UNIQA osiguranja: Rast premije i liderska pozicija u životnim osiguranjima

0 Comments 🕔15.Feb 2016

UNIQA osiguranje ostvarilo je u 2015. godini ukupnu premiju u iznosu od 53,3 miliona KM što je rast od 7,4 posto u odnosu na prethodnu godinu. Kontinuiranim rastom iznad prosječnog tržišnog rasta, UNIQA je i u prethodnoj godini povećala ukupno tržišno učešće.

Najznačajniji rezultat ostvaren je u oblasti životnih osiguranja. Sa rastom premije od 10,5 posto, UNIQA je ostvarila lidersku poziciju u životnim osiguranjima sa 24,4 posto tržišnog učešća.

Certifikat za najbolje korisničko iskustvo u osiguranju

Izvrsnost koja stoji iza imena UNIQA i liderska pozicija u životnim osiguranjima dodatno je potvrđena certifikatom Customers’ Friend Award of Excellence (“prijatelj kupaca – nagrada za izvrsnost”) koji su ovoj osiguravajućoj kući dodijelili zadovoljni klijenti osiguranja života. Ovaj certifikat rezultat je prvog istraživanja švicarske kuće ICERTIAS sprovedenog na bh. tržištu tokom protekle godine.

“Jako smo ponosni i privilegovani certifikatom dodijeljenim za najbolje korisničko iskustvo među osiguravajućim kućama. I ove godine ćemo se truditi da ostanemo prijatelj našim klijentima i da opravdamo njihovo povjerenje. Sve ovo čini naš portfelj jačim u pogledu zadovoljnih osiguranika i doprinosi dugoročnom poslovnom uspjehu naše kompanije”, kazala je Senada Olević, direktorica UNIQA osiguranja.

UNIQA – osiguranje sa najvećim procentom lojalnih klijenata

Kvalitet i povjerenje klijenata prema UNIQA osiguranju potvrđuje i istraživanje renomirane istraživačke agencije GfK BH, sprovedeno u novembru 2015. godine na reprezentativnom uzorku u FBiH i RS. Prema rezultatima ovog istraživanja, korisnici osiguranja najspremniji su preporučiti UNIQA osiguranje svojoj rodbini, prijateljima i kolegama (59,6 posto). Ovaj indikator u određenoj mjeri opisuje lojalnost klijenata prema pružatelju usluga i ujedno se može protumačiti da UNIQA ima najveći procenat lojalnih klijenata na bh. tržištu, stoji u zvaničnom izvještaju GfK BH.

UNIQA prva među vodećim osiguravajućim društvima u isplati šteta

Prema zvaničnim podacima Agencije za nadzor za 2015. godinu, UNIQA je prva među vodećim osiguravajućim društvima na tržištu u ažurnosti obrade i isplate odštetnih zahtjeva sa procentom od 94,32 posto riješenih u odnosu na prijavljene štete, što je iznad prosjeka glavnih i najvećih konkurenata ove osiguravajuće kuće.

Navedenim postignućima UNIQA je dodatno potvrdila da su klijent u fokusu, vrhunski kvalitet, posvećenost i brzina u isplati šteta osnov poslovanja UNIQA osiguranja.

O UNIQA osiguranju u Bosni i Hercegovini i UNIQA Grupi

UNIQA osiguranje u Bosni i Hercegovini dio je UNIQA Grupe, jedne od vodećih osiguravajućih grupa u Austriji te srednjoj i istočnoj Evropi. UNIQA u Bosni i Hercegovini posluje već 18 godina tokom kojih bilježi stalan rast. Osiguravajuća grupa UNIQA očekuje da u 2015. godini postigne rekordan poslovni rezultat, a u 2016. godini pokreće najveći investicioni i inovacioni program u historiji kompanije, u vrijednosti od oko pola milijarde EUR.

Izvor: klix.ba

 

Povezani članci

Nova tri osiguravatelja agresivna u borbi za pozicije na bh. tržištu

Nova tri osiguravatelja agresivna u borbi za pozicije na bh. tržištu 0

Tri nova osiguravajuća društva u Bosni i Hercegovini, osnovana u ovoj godini, zauzimaju svoje pozicije

Dragan Šumatić novi direktor Atos osiguranja

Dragan Šumatić novi direktor Atos osiguranja 0

Dragan Šumatić, diplomirani ekonomista iz Doboja, imenovan je za generalnog direktora Atos osiguranja (nekadašnje Bobar

Tržište osiguranja RS poraslo za 11 odsto

Tržište osiguranja RS poraslo za 11 odsto 0

BANJALUKA, Tržište osiguranja Republike Srpske zabilježilo je rast u prvih sedam mjeseci ove godine od

Komentari