Novac.ba | Homepage
Usvojena Odluka o povoljnijim stanovima za mlade u Sarajevu

Usvojena Odluka o povoljnijim stanovima za mlade u Sarajevu

0 Comments 🕔29.May 2014

Zastupnici Skupštine Kantona Sarajevo usvojili su danas odluku o davanju saglasnosti na Odluku Vlade KS-a o kategoriji osoba, uslovima i kriterijima za rješavanje stambenog pitanja mladih putem zakupa uz obavezu kupoprodaje stana.

Zastupnici su također u nastavku sjednice s 24 glasa za i jednim suzdržanim usvojili Odluku o kategoriji osoba, uslovima i kriterijima za rješavanje stambenog pitanja putem kupovine stana pod povoljnijim uslovima.

Razlozi za donošenje ove odluke su sadržani u realizovanim aktivnostima projekta Predinvestiranje u imovinskopravno rješavanje i izgradnje primarne materijalne infrastrukture za pokretanje nove stambene izgradnje u skladu s prostorno-planskom dokumentacijom na području Kantona Sarajevo.

Ministar stambene politike KS-a Čedomir Lukić je objasnio da je ovom odlukom starosna dob utvrđena do 50 godina, ali da se prednost daje mladima do 35 godina starosti jer se dob utvrđuje kao kriterij za određivanje broja bodova.

Ostali kriteriji za određivanje broja bodova i utvrđivanja reda prvenstva kandidata su: stepen stručne spreme, deficitarnost kadrova, broj članova porodičnog domaćinstva, boravak na području Bosne i Hercegovine.

Također da ima učešće u Oružanim snagama RBiH, nosilac najvišeg ratnog priznanja, stepen invalidnosti, priznati naučni rad, kulturni nastup i izložba, sportski i profesionalni uspjeh, te renomirano svjetsko, evropsko i drugo javno priznanje za rezultat u radu i zajedničko apliciranje bračnih ili vanbračnih partnera.

 

Izvor: Klix.ba

Povezani članci

Poboljšana procjena rasta američkog BDP-a u trećem kvartalu

Poboljšana procjena rasta američkog BDP-a u trećem kvartalu 0

WASHINGTON - Američko gospodarstvo u trećem je kvartalu poraslo snažnije nego što se prvotno procijenilo

Smanjen trgovinski deficit

Smanjen trgovinski deficit 0

SARAJEVO - Savjet ministara BiH usvojio je Analizu spoljnotrgovinske razmjene BiH za period januar-septembar 2016.

Indeksi i dalje tonu, firme bježe sa berze

Indeksi i dalje tonu, firme bježe sa berze 0

BANJALUKA - Ukupan promet na dvije berze u BiH u prvoj polovini ove godine uzletio

Komentari