Novac.ba | Homepage
Vjenčanje i ušteda novca

Vjenčanje i ušteda novca

0 Comments 🕔27.Nov 2013

Vjenčanje je dan koji nestrpljivo čekaju mlada i mladoženja. To je dan kada je sve isplanirano do sitnih detalja. Svaka osoba želi da ima savršeno vjenčanje i to je jako uzbudljivo vrijeme kako za mladence tako i za njihovu porodicu. Ipak, koliko god htjeli imati savršeno vjenčanje mnogima novac predstavlja veliki problem. Prosječna svadba u Bosni i Hercegovini košta oko 8000 do 10000 KM. Mladenci koji prave svadbu imaju određen budžet koji ne smiju prekoračiti. Ipak potrebno je znati da je vjenčanje puno iznenađenja i da na sve treba biti spreman.

Postoji veliki izbor mjesta za svadbu, selekcija cvijeća, nakita, pozivnica, fotografa i različitih stvari koje treba odabrati. Kako ovo i nije baš najlakše sve sam uraditi, mnogim parovima se savjetuje da unajme osobu koja će im pomoći oko ovoga i skratiti njihovo vrijeme. Ipak neki imaju više iskustva, a neki manje kada je u pitanju organizacija svadbe, tako da dan za pamćenje može prerasti u loše iskustvo.

Zbog ekonomske krize većina nije u mogućnosti da unajmi profesionalca koji će im isplanirati vjenčanje, pa mnogi to i sami rade. Osoba može isplanirati svoje vjenčanje i uklopiti ga u budžet, ali pitanje je da li može sve sama stići. Ipak svaki novčić ima dvije strane pa planiranje vjenčanja ima svoje pozitivne i negativne strane. Pozitivna strana je ta što osoba neće morati plaćati uslugu profesionalca, već će sama organizovati sve, a novac koji je njemu namjeravala dati može iskoristiti za nešto drugo. Negativna strana ovoga je što osoba ne može sve sama stići uraditi, pa ako je to slučaj onda je bolje unajmiti profesionalca da organizuje vjenčanje.

Vjenčanje i ušteda novca pri istom je sasvim moguće. Mladenci umjesto da plaćaju nekoga da im napravi ruzmarine mogu to sami uraditi. Na internetu postoji mnogo tutorijala koji detaljno objašnavaju kako to uraditi. Cvijeće koje ide po stolovima, mladenci takođe mogu sami osmisliti i napraviti bez da plaćaju nekoga da im to uradi. Kao i kićenje sale, i automobila.

Potrebno je samo malo mašte da se sve ove stvari odrade. Na kraju, mladenci će biti ugodno iznenađeni kada vide koliko su novca uštedili na ove jednostavne stvari.

Povezani članci

oglasi-test

oglasi-test 0

OGLASI: ------------------- -------------------

Ovo je šest ključnih razloga zbog kojih nikako ne uspijevate uštedjeti novac

Ovo je šest ključnih razloga zbog kojih nikako ne uspijevate uštedjeti novac 0

Kada se radi o financijama, afirmacije, želja za učenjem i pozitivan stav su veliki plus. No

Moguće subvencije za solarne panele na kućama?

Moguće subvencije za solarne panele na kućama? 0

BiH može u narednom periodu iz fondova namijenjenih za suzbijanje klimatskih promjena povući nekoliko desetina

Komentari