Novac.ba | Homepage
Za stambeno kreditiranje mladih 180.000 KM

Za stambeno kreditiranje mladih 180.000 KM

0 Comments 🕔10.Jul 2014

BANJALUKA, Vlada Republike Srpske dala je danas saglasnost Ministarstvu porodice, omladine i sporta na plan utroška sredstava za period od 1. januara do 30. septembra ove godine u ukupnom iznosu od 393.786 KM.

Sredstva iz ove odluke biće raspoređena za subvenciju kamatne stope za stambeno kreditiranje mladih i mladih bračnih parova u iznosu od 180.000 KM, za tekuće grantove sportskim organizacijama 59.558 KM, a za tekuće grantove sportskim organizacijama lica sa invaliditetom u Republici Srpskoj 9.375 KM.

Za tekući grant za projekat Male olimpijske igre biće raspoređena sredstva od 57.424 KM, za tekuće grantove za podršku aktivnostima i projektima za unapređenje i razvoj volontiranja 23.929 KM, a za projekte podrške međunarodne saradnje i mobilnosti mladih 9.500 KM.

Fondu za dječiju zaštitu „Fond treće i četvrto dijete“ predviđen je transfer od 54.000 KM, saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose s javnošću.

Vlada Republike Srpske usvojila je danas i Informaciju o realizaciji mjera populacione politike „Fond treće i četvrto dijete“ u 2013. godini, te zadužila Ministarstvo porodice, omladine i sporta da, u saradnji sa drugim relevantnim institucijama, nakon objave zvaničnih rezultata popisa stanovništva, pristupi izradi Strategije demografskog razvoja Srpske.

 

Preuzeto sa: Capital.ba

Povezani članci

Poboljšana procjena rasta američkog BDP-a u trećem kvartalu

Poboljšana procjena rasta američkog BDP-a u trećem kvartalu 0

WASHINGTON - Američko gospodarstvo u trećem je kvartalu poraslo snažnije nego što se prvotno procijenilo

Smanjen trgovinski deficit

Smanjen trgovinski deficit 0

SARAJEVO - Savjet ministara BiH usvojio je Analizu spoljnotrgovinske razmjene BiH za period januar-septembar 2016.

Indeksi i dalje tonu, firme bježe sa berze

Indeksi i dalje tonu, firme bježe sa berze 0

BANJALUKA - Ukupan promet na dvije berze u BiH u prvoj polovini ove godine uzletio

Komentari