Novac.ba | Homepage
Zakoni o bankama moraju biti usvojeni do kraja 2016.

Zakoni o bankama moraju biti usvojeni do kraja 2016.

0 Comments 🕔23.Nov 2016

Ministar finansija Republike Srpske Zoran Tegeltija rekao je juče u Sarajevu da Republika Srpska i Federacija BiH do kraja godine moraju da usvoje zakone o bankama i zakon o Agenciji za osiguranje depozita, kada je riječ o prethodnim mjerama iz aranžmana sa Međunarodnim monetarnim fondom (MMF).

On je nakon sjednice Fiskalnog savjeta BiH rekao novinarima da je Vlada Republike Srpske usvojila Prijedlog zakona o bankama Srpske i da će on do kraja godine biti usvojen u republičkom parlamentu.

– Prethodna dva dana imali smo konsultacije sa MMF-om oko nekih detalja u vezi sa ovim zakonom i to smo uspješno završili – naglasio je Tegeltija i podsjetio da su ključno pitanje svakog aranžmana MMF-a prethodne mjere, a da je većina njih vezana za kraj godine.

Prema njegovim riječima, slijedi obaveza usvajanja budžeta na sva tri nivoa vlasti u BiH, a ostale su i druge strukturalne odrednice iz pisma namjere.

– Fiskalni savjet BiH usaglasio je tekst pisma namjere. U odnosu na osnovni tekst koji je došao iz MMF-a bilo je određenih izmjena. Očekuje se da će MMF zasjedati do kraja januara 2017. godine kada bi trebalo da budu operativna sredstva za novu tranšu iz aranžmana – saopštio je Tegeltija.

 

Izvor: Indikator.ba

Povezani članci

Poboljšana procjena rasta američkog BDP-a u trećem kvartalu

Poboljšana procjena rasta američkog BDP-a u trećem kvartalu 0

WASHINGTON - Američko gospodarstvo u trećem je kvartalu poraslo snažnije nego što se prvotno procijenilo

Smanjen trgovinski deficit

Smanjen trgovinski deficit 0

SARAJEVO - Savjet ministara BiH usvojio je Analizu spoljnotrgovinske razmjene BiH za period januar-septembar 2016.

Indeksi i dalje tonu, firme bježe sa berze

Indeksi i dalje tonu, firme bježe sa berze 0

BANJALUKA - Ukupan promet na dvije berze u BiH u prvoj polovini ove godine uzletio

Komentari