Novac.ba | Homepage
Zarada od kuće

Zarada od kuće

0 Comments 🕔29.Nov 2013

Posljednjih nekoliko godina su bile jako teške  za građane Bosne i Hercegovine. Mnogi su izgubili svoje poslove jer kompanije nisu mogle uspješno poslovati zbog recesije koja nas je zadesila. Ipak, postoje oni koji su iako nezaposleni nastavili zarađivati. Iznenađujuće je to što su oni nastavili zarađivati iz udobnosti svog doma. Zarada od kuće nije relativno nov pojam, ali je dosta stran na našim prostorima. Kako se tehnologija razvija, mnogo je lakše poslodavcu i radniku da komuniciraju iako su jedno od drugoga udaljeni stotinama kilometara. Osim ovoga, pojedinac ne mora ni biti u stalnom zaposlenju kako bi osjetio beneficije interneta. Postoji nekoliko načina kako se može zaraditi novac, a evo i koji su to.

Mikro poslovi

Jako popularan način zarade novca od kuće je preko sajtova koji nude mikro poslove. Poslovi koje nude ovi sajtovi se mogu uraditi za najviše 10 minuta, obavljen posao će se zabilježiti, a radnik će biti isplaćen. U većini slučajeva, radnici se prijavljuju za posao i ako budu izabrani, poslodavac daje rok do kojeg projekat mora biti gotov. Novac se prima na bankovni račun ili na neki od sistema transfera novca.

Tehnički poslovi

Svaki posao od kuće zahtijeva internet konekciju i računar, pa je potrebno imati bar osnovno znanje o tehnologiji. Znati osnove socijalnih medija i nešto malo marketinga može se naći posao promotera. Oni koji imaju više tehničkog znanja mogu raditi kao web developeri, ili kao tehnička podrška.

Kreativni poslovi

Ukoliko osoba nije baš tehnički orijentisana, malo znanja vezanog za kompjutere i kreativnosti će donijeti novac. Postoji mnogo poslova oko pisanja za koje samo treba imati malo mašte i znanja kako bi se pisali kvalitetni članci. Pojedinac sa talentom za pisanje može svugdje pronaći posao.

Poslovi kod kuće ne zahtijevaju ništa osim internet konekcije i računara. Čak i ako osoba nije tehnički potkovana, postoje poslovi od kojih ne zavisi znanje iz oblasti tehnologije.

 

Povezani članci

oglasi-test

oglasi-test 0

OGLASI: ------------------- -------------------

Ovo je šest ključnih razloga zbog kojih nikako ne uspijevate uštedjeti novac

Ovo je šest ključnih razloga zbog kojih nikako ne uspijevate uštedjeti novac 0

Kada se radi o financijama, afirmacije, želja za učenjem i pozitivan stav su veliki plus. No

Moguće subvencije za solarne panele na kućama?

Moguće subvencije za solarne panele na kućama? 0

BiH može u narednom periodu iz fondova namijenjenih za suzbijanje klimatskih promjena povući nekoliko desetina

Komentari